E-mailmarketing helpt relaties verstevigen

E-mailmarketing is een van de meest doelgerichte en kosteneffectieve instrumenten voor marketeers. Met behulp van e-mailmarketing kun je tegen relatief lage kosten, op maat gemaakte en gepersonaliseerde berichten versturen aan prospects en klanten.

E-mails kunnen real-time worden afgeleverd en de verzender krijgt gegevens over de aflevertijd, de locatie en het apparaat waarmee de e-mail wordt geopend. E-mailmarketing vormt het hart van marketing automation, de meest effectieve manier van B2B-leadgeneratie.

Klantbinding

E-mailmarketing is de ideale vorm van klantenbinding. Het sturen van relevante, gepersonaliseerde aanbiedingen is de manier om van een bestaande klant een grotere klant te maken.


Personaliseren

E-mailmarketing gaat verder dan het versturen van een maandelijkse nieuwsbrief. Aankoop- en lees- en klikgedrag  levert waardevolle informatie op voor het optimaliseren van e-mails en bijhorende campagnes.


Inbound marketing

Stan & Stacy ontwerpt, beheert en optimaliseert nurture-campagnes, gepersonaliseerde berichten en nieuwsbrieven. Hierbij maken we gebruik van marketingautomation-software als Act-OnHubspot of SharpSpring voor een optimaal resultaat.


Wij helpen je met:

  • Online campagnes ontwikkelen
  • Assets als gepersonaliseerde e-mail en landingspagina’s ontwikkelen
  • Content creatie
  • Klantsegmentatie

Verschil e-mailmarketing en marketing automation

Er bestaan diverse stand alone e-mailmarketingpakketten. Wij zien e-mailmarketing echter als een geïntegreerd onderdeel van marketing automation.

E-mailmarketingsoftware is enkel de juiste keuze wanneer je relaties wilt voorzien van bulk-informatie. Het is niet de oplossing als je klanten en leads wilt monitoren over verschillende touch points binnen een complex en gefragmenteerd aankoopproces.

Vergelijk e-mailmarketing vs marketing automation op basis van features:

Marketing automation is een bijzonder krachtige en efficiënte oplossing voor het omzetten van anonieme online bezoekers naar prospects en uiteindelijk naar kwalitatief goede leads op basis van hun behoefte. Lees hier een uitgebreide uitleg over het verschil tussen e-mail en marketing automation.