email_marketing

E-mail marketing helpt de relatie te verstevigen

E-mail marketing is een van de meest doelgerichte en kosteneffectieve instrumenten voor marketeers. Met behulp van e-mail marketing kunt u, tegen relatief lage kosten, op maat gemaakte en gepersonaliseerde berichten versturen aan prospects en klanten.

Emails kunnen real-time worden afgeleverd met gegevens over de tijd, de locatie en het apparaat waarmee de e-mail wordt geopend. Email marketing zit letterlijk in het hart van Inbound Marketing Automation, de meest effectieve manier van B2B leadgeneratie.

Klantbinding

E-mail marketing is de ideale vorm van klantenbinding. Het sturen van relevante, gepersonaliseerde aanbiedingen is de manier om van een bestaande klant een grotere klant te maken. E-mail marketing gaat echter verder dan het versturen van een maandelijkse nieuwsbrief.

Personaliseren

Dit kan worden bereikt met gepersonaliseerde e-mail. Op basis van onder meer aankoop- en klikgedrag wordt het gedrag van uw nieuwsbriefabonnees eerst gemonitord. Dit levert vaak waardevolle informatie op voor het optimaliseren van uw e-mails en bijhorende campagnes.

Inbound Email Marketing

Stan & Stacy ontwerpt, beheert en optimaliseert eMail marketing nieuwsbrieven en gepersonaliseerde aanbiedingen. Hierbij maken we gebruik van geintegreerde marketing automation software als Act-On, Hubspot of Hatchbuck voor optimaal resultaat.

    Wij helpen je met:

  • Nieuwsbrief verzenden
  • Landingspagina’s
  • Klantsegmentatie
  • eMail design (responsive)
  • Complexe campagnes
  • Drip marketing

 

Verschil eMail marketing en Marketing Automation software?

Er zijn stand alone E-mail marketing softwarepakketten, wij zien E-mail marketing echter als een geintegreerd onderdeel van Marketing Automation.

eMail marketing software is de juiste keuze wanneer het vooral gaat om het informeren van relaties, het is echter niet de aangewezen oplossing om te ondersteunen in een complex en gefragmenteerd aankoopproces (de Buyer Journey) over verschillende kanalen (touch points).

Vergelijk eMail Marketing vs Marketing Automation op basis van features:

Features eMail Marketing Marketing Automation
Lead capturing (opt in) Ja Ja
Segmentatie Ja Ja
Opstellen & versturen eMails Ja Ja:
All Items Ja Ja
Opstellen & versturen eMails Ja Ja
Automation & triggers Ja Ja
Reporting & Analytics Ja Ja
Mass mailing Ja Ja
eMail Campagnes Ja Ja
SEO management Nee Ja
Web behavior tracking Nee Ja
Segmentatieregels op basis van gedrag Nee Ja
Social Media management Nee Ja
Lead Scoring Nee Ja
Lead Nurturing Nee Ja
Multi-Channel Campagnes Nee Ja

Marketing Automation is een bijzonder krachtige en efficiente oplossing voor het omzetten van anonieme online bezoekers naar prospects en uiteindelijk naar kwalitatief goede leads op basis van hun gedrag en behoefte. Lees hier een uitgebreide uiteg over het verschil tussen eMail en Marketing Automation.

Implementatie:

Naast het ontwerpen van de juiste strategie en tactieken moeten bijvoorbeeld ook landingspagina’s, CTA formulieren, templates en slimme content worden aangemaakt. Stan & Stacy ondersteunt hierin.

Inbound Marketing Automation software:

We behalen een hoog rendement tegen lage kosten door gebruik te maken van slimme Inbound Marketing Automation sofware

Download Whitepaper

Gratis whitepaper over Inbound Marketing

Download Whitepaper