Why The Golden Circle van Simon Sinek?

0 Shares

Waarom worden sommige producten een enorm succes, terwijl andere – die schijnbaar alle wind mee hebben – genadeloos floppen? Graag wil ik een inspirerende presentatie van Simon Sinek over zijn ‘The Golden Circle‘-theorie met je delen. Bij Stan & STacy zijn we groot fan. Het beantwoorden van jouw ‘Why’ is een belangrijk onderdeel van onze Inbound marketing Blauwdruk.

De basis van Sinek’s Golden Circle-theorie vormen drie niveaus waarop organisaties en mensen opereren:

  • wat je doet (what)
  • hoe je dat doet (how)
  • waarom je het doet (why)

Sinek stelt dat je alleen echt succesvol kunt zijn als je niet WHAT (je product) maar het derde niveau (WHY) centraal stelt. Waarom doe je als bedrijf wat je doet? Het gaat daarbij niet om zaken als ‘winst maken’, maar om die dingen waar je als bedrijf in gelooft. Wat zijn je echte drijfveren?

Alleen als je ergens je hart en ziel in stopt, kun je succesvol zijn. De grootste bedrijven zijn groot geworden omdat ze een droom nastreefden en mensen erin geloofden. Niet omdat producten (technisch) beter waren. Een veel aangehaald voorbeeld is Apple.

Tekstschrijvers en marketeers moeten zich dit goed realiseren bij het maken van content. Stel niet je product centraal, maar je visie. Waarom je als organisatie producten of diensten maakt of verkoopt. Martin Luther King werd wereldberoemd met zijn toespraak “I have a dream”, niet met “I have a product”.

Video The Golden Circle

In de onderstaande TED-video legt marketeer Simon Sinek de theorie van ‘The Golden Circle‘ op inspirerende wijze uit, aan de hand van tot de verbeelding sprekende voorbeelden als de gebroeders Wright en Martin Luther King.

0 Shares
Previous

Hoe maak je een succesvol lead scoring model?

Belangrijkste KPI’s voor Marketing Automation

Next