Content & Creatie

Content marketing voor leadgeneratie

Succesvolle content marketing voor lead generatie.

Lead nurturing content is de juiste persoon op het juiste moment in zijn aankoopreis voorzien van de meest relevante content, met als doel dat hij overgaat tot aankoop bij jou en dat in het vervolg ook blijft doen. 

Dat klinkt eenvoudig maar vergt goede voorbereidingen en een helder uitgewerkte buyer journey. Door in de juiste volgorde het juiste voorwerk te doen zorg je ervoor dat dit proces naadloos verloopt. Het bepalen van de buyer persona is een cruciaal onderdeel in deze fase.

Alleen als je een duidelijk beeld hebt van de verlangens, angsten en frustraties van je (potentiële) klant kun je hem op zijn wenken bedienen, zijn vertrouwen winnen en hem aan je binden. Zo niet, dan schiet je met een geweer in een donker bos en hoop je een beer te raken. Een verspilling van tijd, geld en energie. 

Hieronder leggen we uit wat nodig is om content te produceren die voldoet aan bovengenoemde criteria. Het is zoals gezegd niet eenvoudig, maar met de juiste focus en in de juiste volgorde is goede content maken wel een prachtige uitdaging, die uiteindelijk geld én tevreden klanten oplevert.

Ben jij klaar om lead nurturing content in te zetten en zodoende meer leads en conversies te realiseren?

Wat levert het op?

Wij geloven heilig in de kracht van goede content. Omdat we zien wat het voor onze business doet en hoe het onze opdrachtgevers en hun klanten dagelijks helpt hun doelen te realiseren. Content marketing werkt omdat het start met wat je klant moet weten en niet met wat jij hem wilt vertellen.

De juiste content op basis van goed gedefinieerde buyer personas zorgt ervoor dat je feilloos de juiste (potentiële) klant bereikt. Dit zorgt direct voor meer leads, conversie én klanttevredenheid.

Content voor lead nurturing heeft bij onze klanten al gezorgd voor:Daarnaast kan de juiste content zorgen voor minder druk op interne afdelingen en afname interne kosten van bijvoorbeeld customer service centers / callcenters. Het mes snijdt financieel aan twee kanten; omzetgroei én kostenreductie.

We produceren zoals gezegd voor de juiste persoon de meest relevante content en bieden deze op het juiste moment aan via het juiste kanaal. Daartoe werken de disciplines Buyer Personas – Content Marketing – Marketing Automation nauw samen, omdat ze elkaar versterken bij het zo goed mogelijk bedienen van de (potentiële) klant gedurende de gehele aankoopreis.

Zet je klant centraal in je content marketing strategie

De huidige technologie zorgt ervoor dat klanten meer dan ooit je boodschap kunnen negeren, als ze dat willen. Tegelijkertijd zijn we allemaal experts geworden in het zoeken én vinden van de juiste informatie, alvorens over te gaan tot aankoop van een product of dienst. Marketeers moeten weer gaan luisteren naar klanten en hen helpen bij het maken van een keuze, zonder opdringerig te zijn. Met behulp van content marketing gaan we de klant weer écht centraal stellen en hem voorzien van zinvolle informatie. We gaan content produceren die voor hem waardevol is.


1. Definieren buyer persona

Buyer personas zijn voor ons de ‘holy grail’ van content marketing en dat is niet voor niks. Ze bepalen namelijk voor wie we welke content moeten produceren.


2. Content playbook

Eerst bepalen we de contentstrategie. De contentstrategie zorgt ervoor dat de content invulling geeft aan je organisatiedoelstellingen en -strategie.


3. Publiceren strategie

We weten nu wie de klant is, welke behoeften hij heeft, welke content daarvoor geproduceerd én gedistribueerd moet worden en of we die content al in huis hebben.

We zijn zeer ervaren in het bepalen en produceren van de gewenste content voor opdrachtgevers. Om content succesvol te laten zijn bepalen we aan de hand van de eerder gedefinieerde buyer persona welke content waar in de aankoopreis wordt aangeboden. Vervolgens produceren we verschillende soorten content gebaseerd op de behoeftes van de (potentiële) klant.

Whitepaper voorbeelden

klantcase zivver bergman clinics
whitepaper unlp
whitepaper simplicate
content whitepaper ag5

Naast inhoud is ook de vorm waarin we content aanbieden hier relevant. Sommige content leent zich goed voor de bewustzijnsfase, andere weer meer voor de overweging- of koopfase. We verzorgen in de regel het gehele content marketingtraject voor opdrachtgevers maar het is vanzelfsprekend ook mogelijk om alleen specifieke onderdelen te produceren.

Ook succesvol worden in online leadgeneratie?

Download hier onze gratis content marketing whitepaper en maak een flitsende start met lead nurturing content.

content marketing whitepaper