Meer klanten via internet werven

0 Shares

Internet is tegenwoordig het kanaal om meer nieuwe klanten te werven. De wereld digitaliseert en zowel de consument als ook de zakelijke klant gebruikt het internet om zijn zoektocht naar producten, diensten of informatie te beginnen. Voor ondernemers, sales managers en B2B marketeers zijn het moeilijke tijden om met minimale middelen toch voldoende aanwas van nieuwe omzet te realiseren.

Nieuwe klanten werven

De meest effectieve en ook meest duurzame manier van nieuwe klanten werven heet Inbound Marketing. Het is een nieuwe marketing filosofie die enorm populair is geworden in Amerika en nu ook in Europa steeds meer ingezet wordt. Het inbound proces is net zo simpel als ook effectief. Zorg voor nuttige en zinvolle informatie waarop je online gevonden wordt en ontwikkel op een niet verkopende manier een relatie.

Ondersteun dus al vroegtijd in het orientatieproces. Positioneer je merk en biedt een stuk behulpzamen informatie waar de bezoeker op je website graag zijn emailadres voor invoert omdat hij geinteresseerd is in meer. Hoe minder ‘verkoperig’ je bent, des te makkelijk zal dit resultaat opleveren. De marketingafdeling gaat nu stap voor stap de relatie verder uitdiepen en ontwikkelen. Totdat alle signalen op groen staan en de lead door sales opgevolgd kan worden, de klant is nu klaar om tot een aanschaf over te gaan.

Zo werkt Inbound Marketing

Meer dan 80% van de consumenten negeert tegenwoordig reclame-uitingen en weet zelf maar al te goed hoe de beste deals te zoeken én te vinden. Ook hebben ze een prima idee welk product of dienst het beste bij hun past.


Wat iedere marketeer moet weten over Inbound Marketing

  • Inbound marketing gaat uit van pull’ in plaats van ‘push’
  • Inbound marketing gaat uit van informatieve en inspirerende content
  • Inbound marketing is gemiddeld 60% goedkoper dan outbound marketing
  • Inbound marketing stelt je in staat inspanningen te meten, analyseren en optimaliseren

Wat willen klanten?

Ben jij nog gevoelig voor verkooppraatjes en irritante reclames met als boodschap ‘wij zijn de beste, de grootste of de goedkoopste? De meeste consumenten prikken hier tegenwoordig direct doorheen. Mensen hebben liever zelf controle over de beslissingen die ze nemen en over de wijze waarop ze hun keuzes maken.


Inbound marketing zorgt voor een:

  • beter bereik bij de juiste doelgroep
  • verhoogde zichtbaarheid
  • meer organisch bezoek
  • meer prospects om te converteren in leads
  • lagere kosten per lead

In plaats van (nog) meer energie en geld te besteden aan  mensen die eigenlijk toch niet geïntereseerd zijn in je product of dienst, kun je die middelen (tijd/geld) via inbound marketing beter besteden aan echte potentiële klanten. Op deze manier zorg je ervoor dat ze je vinden en bij je gaan kopen.

0 Shares
Previous

Marketing Automation wint snel terrein [Infographic]

Eerst merkbeleving dan content marketing

Next