Marketing Automation wint snel terrein [Infographic]

0 Shares

De Marketing Automation markt is een van de snelst groeiende ontwikkelingen in marketing land. Nog niet zo lang geleden alleen binnen handbereik van grote multinationals en enterprises, nu zijn het vooral de middelgrote en kleine meer agile organisaties die in rap tempo Marketing Automation implementeren. Sinds 2011 groeit de markt jaarlijks met 50%.

Voor organisaties die actief leads willen genereren op basis van Inbound Marketing en content marketing is Marketing Automation het platform om dit mee te doen.

Marketing Automation functies

Onlangs werden er 2 onderzoeken (door Software advice en Pepper Global) onder B2B marketeers uitgevoerd. Gebleken is dat marketeers meer standaard functies zouden willen in de software. Lead nurturing, Lead scoring en analytics zijn de meest gewilde standaard functies. Email, campagne management en segmentatie zijn de minst gewenste functies. Op zich logisch daar deze toepassingen al vanuit andere softwarepakketten gebruikt worden.

Marketing Automation selectie criteria

Pepper Global heeft ook onderzocht wat de belangrijkste selectie criteria zijn bij het kiezen van een Marketing Automation oplossing.

Welke spelers zijn momenteel hot? Hoe wordt Marketing Automation toegepast en hoe gaat de markt zich verder ontwikkelen? Enkele feiten:

  • 50% van de organisaties gebruikt meer dan 1 Marketing Automation tool
  • 50% van deze organisaties gebruiken een van de grote vier softwareproducten HubspotEloquaMarketo en Infusionsoft
  • Marketing Automation gebruikers hebben een 53% hoger conversie percentage
  • Een uitgebreide vergelijking lees je hier)

Marketing Automation Tools en Trends [INFOGRAPHIC]

0 Shares
Previous

De top 10 Marketing Automation software (onderzoek)

Meer klanten via internet werven

Next

Marketing automation whitepaper

Download onze GRATIS Marketing Automation whitepaper!