Zijn redacteuren de nieuwe marketeers?

0 Shares

Deze week had ik een inspirerende afspraak met Slaven Mandic, een jonge, succesvolle internetondernemer. Hij heeft naast succes ook een frisse kijk op online marketing en advertising. Zijn opmerking ‘redacteuren zijn de nieuwe marketeers’ bleef nog lang na het gesprek door mijn hoofd spoken. Alsof iemand in 5 woorden een hele trend duidde.

Slaven is mede-eigenaar van Wayne Parker Kent. Beter bekend van sites als Froot.nl,Culy.nl, Want.nl en nog een aantal andere titels die hard aan de weg timmeren. Ze lijken een nieuwe manier te hebben gevonden voor online publishing, zoveel is zeker.

Hij gaf eerlijk toe dat Froot.nl in beginsel een manier was om zijn potentiĆ«le opdrachtgevers te overtuigen van zijn kunnen. Niks visie, gewoon gezond zakelijk opportunisme. Voordat hij en zijn twee partners het wisten nam hun initiatief een hoge vlucht. “Binnen een jaar moesten we de opdrachtgevers die we hadden binnengehaald met behulp van dit initiatief melden dat we geen nieuwe opdrachten meer van ze zouden aannemen”, aldus de opgewekte entrepeneur.

Feedback

Het geheim van zijn initiatief: vertrouwen op je onderbuikgevoel, er gewoon aan beginnen en vervolgens heel goed luisteren naar wat je doelgroep je vertelt. En daar vervolgens ook naar handelen. En daar zit hem de crux van zijn businessmodel en succes. De feedback moet je vervolgens niet blind aan marketeers geven die er dan uiteindelijk weer iets van maken wat vaak net niet of helemaal niet is wat de doelgroep wil. Je hoort Gary Vaynerchuk: marketers ruins everything!

“We hebben hier een kleine 20 redacteuren zitten die dagelijks 2 tot 4 blogposts schrijven. Als die ernaast zitten of onzin verkopen krijgen ze dat meteen te horen van de bezoekers. Op die manier houden ze ons scherp en weten we precies wat er leeft binnen onze doelgroep”, aldus Mandic.

Met deze kennis in zijn achterhoofd heeft hij ook besloten dat de advertenties op zijn site gemaakt worden door zijn bedrijf. “Omdat onze redacteuren als geen ander de behoeftes van de doelgroep kennen maken zij de advertenties en niet externe marketeers. Want redacteuren zijn de nieuwe marketeers. Ze weten zoals gezegd precies wat er speelt en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat mensen een bepaald product of dienst omarmen.”

Klanttevredenheid

Het begrip inbound marketing zei hem nog niet zoveel maar dat hoeft ook helemaal niet. Hij past het in meer of mindere mate al toe in zijn dagelijkse praktijk. Gewoon goed nadenken over wat belangrijk is: welke behoefte heeft de klant en hoe bevredigen we die. Klanttevredenheid is leidend. En die realiseer je door geweldige content te creĆ«ren en/of cureren. Dat blijkt volgens Slaven ook in de praktijk: “de bezoekersaantallen groeien gestaag, de content wordt flink gedeeld en aan adverteerders geen gebrek.”

Fijn om te zien dat het (onbewust) in de praktijk brengen van het inbound marketing gedachtengoed zo succesvol kan zijn. De uitgangspunten zijn ook zo simpel: wat wil de klant? Hoe wil hij het? Wanneer wil hij het? En als je daar antwoord op hebt voorzien in die behoefte. And last but not least: die vragen continu blijven stellen aan jezelf en je team.

Check zijn websites hier: Wayneparkerkent

0 Shares
Previous

Hoogwaardige leads genereren!

Bijten e-commerce en inspiratie elkaar?

Next