Welke bedrijven hebben veel voordeel van Inbound Marketing?

0 Shares

De volgende vijf type bedrijven hebben de volgende voordelen van inbound marketing:

  1. Bedrijven die een weloverwogen product verkopen. Ofwel: producten die serieus waarde toevoegen aan het leven van de koper. Aankopen waar de potentiële koper, zowel zakelijk of privé, zich eerst goed wil oriënteren alvorens over te gaan tot aanschaf. Hier voegt inbound marketing direct waarde toe. Bedrijven die dit soort waardevolle producten verkopen worden namelijk direct gevonden door kopers die aanschaf overwegen.
  2. Bedrijven die al een serieus bedrag spenderen aan lead generatie. Bedrijven die afhankelijk zijn van veel activiteiten in de salesfunnel omdat ze werken op projectbasis of omdat er een sterk klantverloop is in hun specifieke industrie. Ze geven al veel geld uit aan kostbare lead generatie services die prospects benaderen. Onderzoek wijst uit dat inbound marketing zorgt voor 60% lagere leadkosten dan traditionele methodes zoals direct mail, vakbeurzen, cold calling en PPC advertenties.
  3. Bedrijven die sterk afhankelijk zijn van offertes. Denk aan aannemers en consultants. Ze weten dat het cruciaal is om via hun offerte op de shortlist te komen van aanbesteders. Deze potentiële opdrachtgevers gebruiken online onderzoek voor het bepalen welke leveranciers in de running blijven en welke niet. Inbound marketing kan snel zorgen voor verbeterde zoekresultaten en doelgerichte zichtbaarheid.
  4. Bedrijven die zich duidelijk onderscheiden van de competitie. Om content te creëren die kwalitatieve traffic genereert moet een bedrijf beschikken over een duidelijk onderscheidend voordeel dat de bezoekers aanspreekt. Je product of levering moet in vergelijking met je concurrenten meerwaarde bieden aan de klant. Deze meerwaarde vormt tegelijkertijd ook de basis van je contentstrategie.
  5. Globale spelers. Fabrikanten van gespecialiseerde producten en IT-bedrijven weten al heel lang dat ze klanten hebben over de hele wereld. Ondanks dit inzicht zijn ze veelal blijven vertrouwen op beurzen of op aangekochte maillijsten voor het verkrijgen van leads. Inbound marketing zorgt ervoor dat je direct zichtbaar bent voor alle potentiële kopers, ongeacht waar ze zich bevonden op de wereld.
0 Shares
Previous

Inbound Marketing Machine

Inbound Marketing Automation KPI’s

Next