Mobiele B2B App voor een ultieme Inbound Experience

0 Shares

Mobiele Apps worden door B2B marketeers nog over het hoofd gezien. En dat is een gemiste kans want een App kan namelijk een echte experience helpen creeëren. Zou het niet geweldig zijn wanneer je B2B prospect tijdens de Buyer Journey ondersteund wordt met een door jou ontwikkelde App?

Content zoeken en gevonden worden

Tekst domineert online (ook hier) nog altijd het meest, we schrijven als B2B marketeers heel wat af elke dag. Met veel SEO voordelen van dien, zoals ik eerder beschreef in mijn blog ‘hoe als marketeer zo optimaal mogelijk gebruik te maken van Google Hummingbird‘. De trend is logisch, want steeds meer mensen wenden zich tegenwoordig vrijwel altijd eerst tot een zoekmachine in hun zoektocht naar informatie.

Maar het doet me ook beseffen dat content alleen niet genoeg is. Ok, we weten dat content informatief moet zijn en een ondersteunende rol moet hebben binnen het aankoopproces. En dat de informatie moet aansluiten op de behoefte van de klant, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

Wat ook belangrijk is naar mijn idee is dat we meer gaan beseffen in welke vorm content het meest effectief is. Hoe zorg je ervoor dat informatie zo veel mogelijk blijft hangen? Informatie die we ervaren als een belevenis, net zo als die vakantie in Italie.

Lukt dat met content in de vorm van een whitepaper, slideshare, video of een infographic? Zijn dat de instrumenten waarmee we een echte experience teweeg kunnen brengen? Nee, allemaal nog te statisch en nog teveel gecommuniceerd vanuit de ‘zend modus’. Het ontbreekt aan iets heel fundamenteels: beleving en interactie.

Content Marketing + Interactie = ‘Customer Experience’

In het begin van het App tijdperk waren het vooral spelletjes die aangeboden werden, maar het aantal Apps die je meer als ‘tool’ kunt classificeren neemt nu snel toe.

Denk hierbij aan Google Maps, Spotify muziek App, de 9292 App, een Mindfulness App, Social Media Apps, een hardloop App, Dropbox  App, de Netflix app.

Apps worden steeds meer gebruikt omdat ze erg handig zijn. Iets wat je zelf kunt bedienen, wanneer het jou uitkomt, wat de ‘experience’ versterkt. Content marketeers die waarde willen toevoegen aan het leven van hun prospect kunnen daar dus veel mee doen. Zie het ook als extensie op je online strategie.

Belangrijkste kenmerken van een App

 • Geavanceerde meldingen (notificaties)
 • GPS (locatie data)
 • Camera
 • Snelheid
 • Bediening
 • Offline gebruik.

Aan wat voor toepassingen voor de B2B markt moet ik denken?

 • Denk bijvoorbeeld aan een event planner wanneer jouw een seminar of congres organiseert.
 • Een ROI calculator voor marketing managers
 • Voor IT managers zou misschien een App met updates van software handig kunnen zijn
 • Een kennis App waarmee de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied gevolgd kunnen worden
 • Werk je in de metaalsector? Dan is deze de Metaal Hardheid App wel handig
 • Ook voor consumenten zijn er mooie Apps, zoals de Velux Experience App

Zijn Apps dan moeilijker te maken? Valt heel erg mee.

Een goed platform om Apps te maken is bijvoorbeeld Appery.io. Je hebt hier beperkte technische kennis voor nodig. Ben je zelf wat minder handig dan is Codiqa een hele mooie oplossing. Maar de meest simpele manier om zelf Apps te maken is met Conduit.

Op zoek naar nog meer Inbound B2B marketing Apps? Marketing Automation bedrijf Eloqua heeft zelfs een B2B App Store beschikbaar.

Conclusie

Inbound leads genereren doe je niet alleen door bergen SEO geoptimaliseerde content te produceren. Met een handige App onderscheid je je meer binnen jouw markt, op een unieke wijze tegen vrijwel dezelfde kosten.

0 Shares
Previous

Wat weet jij van je klant? Masterclass Buyer Personas op 14-15-16 april

Nieuws over Blogs, Nurturing, Hummingbird en Buyer personas

Next