10 Inspirerende Buyer Persona voorbeelden

Buyer Persona's zijn vooral bedoeld om de interne organisatie te inspireren tot relevante content en communicatie. Kopers krijgen een eigen gezicht en komen tot leven. Wanneer je bijvoorbeeld content ontwikkelt of een lead nurturing flow gaat opzetten zie je dat je veel effectiever bent wanneer je de Buyer Persona als leidraad neemt.

Let op: Een Buyer Persona is GEEN representatie van een doelgroep of je ideale klant maar een afspiegeling van overeenkomstig aankoopgedrag

De persona moet zo echt mogelijk tot leven worden gebracht. Een tekening maken werkt dus niet. Voorgebakken persona's werken ook niet, onderzoek daarom welke overeenkomsten kopers hebben in relatie tot jouw propositie.

Een buyer persona is het fundament en tegelijkertijd je gids binnen Inbound Marketing Automation. Hij is de ijkpersoon voor relevante communicatie waarmee je een boodschap nauwkeurig afstemt op je doelgroep. Ook is hij maatgevend bij het nemen van betere beslissingen over hoe je je geld investeert, je content promoot en welke kanalen je inzet.

10 Buyer Persona voorbeelden

Elk bedrijf heeft eigen unieke persona's, hieronder een aantal voorbeelden van bedrijven die je voorgegaan zijn. Gebruik het ter inspiratie en mogelijk kunnen ze je helpen bij het bepalen van de inhoud en opzet van de Buyer Persona voor je eigen bedrijf of organisatie.

Voorbeeld 1

buyer persona voorbeeld 1


Voorbeeld 2

persona


Voorbeeld 3

ExampleBuyer-Persona-3_920w


Voorbeeld 4

Buyer_Persona_Adpearance

Zelf starten met Buyer Persona's?

Wil jezelf starten met het ontwikkelen van een Buyer Persona voor je bedrijf of organisatie? 

Gebruik dan onze Buyer Persona interview template en -voorbeeld en je kan direct aan de slag!

Download Buyer Persona voorbeeld (PDF) Download BP interview template (PDF)
Voorbeeld-buyer-persona-worksheet-stan-and-stacy


Voorbeeld 5

Goodbye Crutches Buyer Persona Example


Voorbeeld 6

persona template


Voorbeeld 7

Personas2Voorbeeld 8

persona-taylor


Voorbeeld 9

buyer persona Ayur


Voorbeeld 10En ons eigen voorbeeld Buyer Persona worksheet

Genoeg inspiratie opgedaan? Wil jezelf starten met het ontwikkelen van een Buyer Persona voor je bedrijf of organisatie? Gebruik dan onze Buyer Persona interview template en -voorbeeld en je kan direct aan de slag!

Gebruik dan onze Buyer Persona interview template en -voorbeeld en je kan direct aan de slag!

Download Buyer Persona voorbeeld (PDF) Download BP interview template (PDF)