Inbound Marketing is meer dan…

0 Shares

Inbound marketing is geen synoniem voor lead generatie of content marketing. De laatste twee zijn cruciale onderdelen van inbound marketing maar een goede inbound marketing strategie behelst de gehele sales funnel. Van het gevonden worden door de potentiële klant tot en met het doen van een aankoop door de daadwerkelijke klant. En de terugkeer van de tevreden klant voor een vervolgaankoop. Dat is het aspiratieniveau!

Lead generatie is een belangrijk, om niet te zeggen cruciaal, onderdeel van het binnenhalen van klanten. Zonder lead generatie geen klanten. Dit geldt in steeds grotere mate ook voor content marketing. De tijd dat marketeers het hadden over een ‘leuk stukje tekst’ ligt achter ons. De impact van goed geschreven content valt niet langer te ontkennen. Dit zorgt er namelijk voor dat je gevonden wordt door potentiële klanten op het juiste moment: als ze een aankoop overwegen en zich aan het oriënteren zijn. Als je de klant op dit punt voorziet van de goede informatie bind je hem aan je en zal hij in 9 van de 10 gevallen ook zijn aankoop bij jou doen!

Is SEO dan verleden tijd? Integendeel! De juiste keywords voor je business bepalen is nog steeds een krachtig instrument om gevonden te worden. Het is echter niet langer de Heilige Graal voor zoekmachines. Google werkt continu aan verbetering van zijn resultaten en daarbinnen is kwalitatief hoogwaardige content steeds belangrijker. Ofwel: een stukje tekst van 40 woorden waar de helft keywords zijn is niet langer een erg slim plan. Het levert hoogstwaarschijnlijk geen goed leesbare tekst op die dan ook niet veel gelezen en gedeeld zal worden. Resultaat: een lage score in de zoekmachines.

Dit is een goede ontwikkeling. De (potentiële) klant is weer aan zet en die moet op zijn wenken worden bediend. Dat is ook de kracht van Inbound Marketing. Business moet zich weer op de wensen van de klant richten. Niet door hem lastig te vallen als hij er niet klaar voor is en al helemaal niet met onleesbare lappen tekst waar de klant niets aan heeft.

Zoals gezegd zijn lead generatie en een goede SEO strategie cruciale onderdelen van je Inbound Marketing strategie. Zorg ervoor dat je hoogwaardige content produceert in een goede frequentie. En gebruik de vooraf bepaalde keywords zodat je tekst gevonden wordt op de juiste merites. Zorg er daarnaast voor dat er CTA’s op de landingspagina’s staan die ervoor zorgen dat mensen formulieren invullen zodat ze van bezoeker lead worden.

De rest van je sales funnel kan nu aan de slag met deze leads. Als alles goed is ingericht zal de lead soepel converteren naar klant en vervolgens blijven terugkomen. Dan is je opzet geslaagd en je doel behaald. Dit proces moet je vervolgens continu analyseren en optimaliseren. Je kunt als marketer helaas nooit op je lauweren rusten.

0 Shares
Previous

Inbound Marketing Automation KPI’s

Het Inbound Marketing Proces

Next