Overzicht van alle nieuwe Hubspot features (2019)

0 Shares

Deze week bezochten tienduizenden mensen INBOUND 2019, het event op het gebied van inbound marketing en sales. Op dit event maakte Hubspot verschillende nieuwe functies van haar marketing automation software bekend. In deze post geef ik je een overzicht van alle nieuwe functies die Hubspot hier aankondigde.

Ontdubbeling van gegevens in de database van Hubspot

Dubbele contacten ontstaan als een persoon zich meerdere malen registreert via webforms met verschillende e-mailadressen en via verschillende devices. Ook een import kan zorgen voor dubbele contacten. Dubbele gegevens ondermijnen een efficiënte marketingcampagne. Enerzijds leidt dit tot inefficiëntere campagnes omdat data verspreid is over verschillende profielen. Anderzijds is de kans groot dat contacten hierdoor meerdere malen dezelfde e-mail ontvangen.

Het is lastig om handmatig deze duplicaten te vinden. Daarom introduceert Hubspot een functie op basis van machine learning die dubbele contacten en bedrijven detecteert en samenvoegt. Na het samenvoegen van contacten, wordt een enkel e-mailadres aangehouden, wordt de timeline van beide contacten gecombineerd en blijft de meest recente data van ieder veld behouden.

 • Contact- en bedrijfsontdubbeling is vanaf nu beschikbaar voor alle Professional en Enterprise HubSpot-gebruikers.

Native Lead Ad Creation

Voor nieuwe adverteerders kan het maken van een eerste advertentie best ingewikkeld zijn. Er zijn immers veel verschillende opties en mogelijkheden. Waar begin je? Met de Hubspot Native Facebook-advertenties maak je eenvoudig nieuwe advertenties binnen de vertrouwde interface van Hubspot. Elke stap in het proces is duidelijk gedefinieerd, zodat je voortaan advertenties eenvoudig kunt inzetten en snel het rendement op je investering kunt zien.

 • Deze update is nu live en beschikbaar voor alle HubSpot-gebruikers.

Socialmedia-rapporten

Socialmedia-marketeers communiceren op de meest uiteenlopende momenten. Ze tweeten live vanaf een event, publiceren snel een status update op LinkedIn of Facebook en plaatsen een foto op Instagram. Om het overzicht te houden, zou je eigenlijk alle social content moeten publiceren vanuit één platform. Dit is in de praktijk echter ondoenlijk. Daarom heeft Hubspot een allesomvattende rapportage toegevoegd aan de social tool. Zodra je een social media account verbindt met HubSpot, geeft Hubspot je inzicht in hoe het in de afgelopen 60 dagen heeft gepresteerd.

 • Deze Hubspot-update is nu beschikbaar voor alle Marketing Hub Professional en Enterprise-gebruikers.

Knowledge Base Content Editor en Self Service

Tegenwoordig zoeken meer mensen naar een vorm van zelfservice. Omdat iedereen nadere voorkeuren heeft, biedt Service Hub een meer gepersonaliseerde ervaring. Nieuw in de Hubspot Knowledge Base-tool is de mogelijkheid om de artikeltoegang aan te passen op basis van HubSpot-lijsten. Hiermee kun je meer kennis delen met specifieke doelgroepen. De kennisbank heeft vanaf nu ook een nieuwe editor, waardoor je meer flexibiliteit krijgt om te personaliseren. Je kunt vanaf nu ook een bestaande kennisbank rechtstreeks in de Service Hub importeren, zodat je deze niet opnieuw hoeft op te bouwen als je van platform verandert.

 • Deze updates zijn nu beschikbaar voor alle gebruikers van Hubspot Service Hub Professional.

Advocacy Automation en Feedback Reporting

Investeren in de klantervaring helpt je niet alleen bestaande klanten te behouden, maar ook blije klanten te creëren. Ze laten positieve recensies achter, verwijzen vrienden door en ondersteunen je op sociale media. Nieuw in Service Hub is ‘advocacy-automatisering’. Dit zijn nieuwe workflows die e-mails triggeren op basis van enquêtegegevens. Feedback geeft je belangrijk inzicht in de klantbeleving.

 • Advocacy-automatisering en verbeterde feedbackrapportage zijn nu live in Hubspot Service Hub Professional en Enterprise.

Mappen in workflows

Door een groei aan workflows kan de workflows-lijst rommelig worden. Daarnaast kunnen geavanceerde workflows onhandelbaar worden als je branches toevoegt. Hubspot pakt deze twee problemen nu aan. Om je te helpen georganiseerd te blijven, kun je workflows voortaan onderbrengen in mappen (net als bij e-mail). Om complexe workflows beheersbaar te houden kun je nu acties maken die naar een andere stap in de workflow springen. Helaas kunnen verschillende branches op dit moment nog niet samenkomen.

 • Mappen in workflows zijn in bèta voor alle Hubspot-gebruikers van Marketing Hub, Sales Hub en Service Hub Professional en Enterprise.

Nieuw ontwerp van contactrecords en snelheidsverbeteringen

Records van contacten, bedrijven, deals en tickets vormen de ruggengraat van het HubSpot-account. Ze absorberen voortdurend nieuwe informatie over je prospects en helpen je deze informatie te gebruiken binnen workflows. Dit alles om klanten een betere ervaringen te bieden. Daarom heeft Hubspot eerder dit jaar een gloednieuw ontwerp voor CRM-records gelanceerd. Deze is meer gestroomlijnd, waardoor het gemakkelijker is om toegang te krijgen tot alle context die je nodig hebt om betere klantinteracties te creëren. Daarnaast laadt het nieuwe contactrecord aanzienlijk sneller.

 • Deze updates zijn nu live in alle HubSpot-portals.

Verbeteringen in Sales Hub

Hoeveel klikken zijn er nodig om een ​​deal te sluiten? Te veel. Daarom zijn de nieuwste updates voor de Hubspot Sales Hub doelbewust gebouwd om wrijving uit het verkoopproces te verwijderen. Ze stellen vertegenwoordigers in staat sneller meer deals te sluiten. Start een takenwachtrij uit een opgeslagen takenfilter en werk de todo-lijst moeiteloos af. Krijg meer controle over geautomatiseerde e-mails met vergaderingsherinneringen.

Dit zijn slechts enkele van de nieuwste usability-updates voor Sales Hub die nu beschikbaar zijn voor alle Sales Hub-gebruikers.

Nieuw in de Hubspot App Marketplace

De nieuwe HubSpot App Marketplace maakt het gemakkelijker om apps voor je HubSpot-account te vinden en te installeren. De nieuwe HubSpot App Marketplace-functies:

 • Met meer dan 300 beschikbare apps heeft de nieuwe Marketplace het aantal apps in de afgelopen 12 maanden meer dan verdubbeld. Onlangs toegevoegd: nieuwe integraties zoals Slack, WordPress en meer.
 • De app-lijstpagina’s zijn opnieuw ontworpen om prioriteit te geven aan de informatie die bedrijven het meest nodig hebben. Inclusief prijzen, abonnementsvereisten en demovideo’s.
 • Met handmatig samengestelde selecties van apps voor verschillende soorten gebruikers, maakt HubSpot het gemakkelijk om voor elk doel de juiste app te vinden.

De App Marketplace is nu beschikbaar voor alle HubSpot-gebruikers.

Attribution Reporting

Elke marketeer weet dat hij belangrijk werk doet. Maar hoe bewijs je dit? Hoe weet je of jouw marketing-euro’s bijdragen aan de omzet? En hoeveel? Welke campagne draagt het meeste bij aan de omzet? Dat is waar HubSpot’s attributierapportage een rol speelt. Deze levert het bewijs dat een advertentiecampagne 10 deals heeft gegenereerd, of dat een e-mailcampagne 10.5K aan deals waard was.

 • Attribution zal binnenkort in beta zijn voor gebruikers van Marketing Hub Enterprise.

Hubspot ondersteunt Facebook Messenger integratie

Een klant of lead verwacht vandaag de dag een vloeiende communicatie over verschillende kanalen. Met Facebook Messenger voeg je een belangrijk kanaal toe. De combinatie Messenger en HubSpot zorgt voor meer en betere, gepersonaliseerde gesprekken. Je bouwt sterkere relaties op en verwijdert wrijving uit de ervaring van uw klant.

 • Deze functionaliteit is beschikbaar voor een geselecteerde bètagroep. Aanmelden is mogelijk via de website van Hubspot.

Beschikbaarheid voor Chatbots

Chatbots kunnen een eerstelijns lid van je team zijn. Bijkomend voordeel is dat ze geen salaris verwachten en zich niet aan de openingstijden van je bedrijf houden. Wanneer je team bijvoorbeeld beschikbaar is voor livechat, springen chatbots enkel in bij enorme drukte. Zodra je team naar huis gaat, helpen chatbots om basisinformatie van prospects of klanten aan te nemen en te overhandigen aan het team zodra deze mensen weer op kantoor zijn.

 • Hubspot chatbots zijn nu beschikbaar voor alle HubSpot-gebruikers.

Visitekaartjesscanner op mobiel

De meeste visitekaartjes zien nooit het daglicht. Je verlaat een beurs of een vergadering met een zak vol kaarten en denkt: “Ik zou op een gegeven moment echt iets met deze kaarten moeten doen …” Maar je hebt geen zin deze handmatig over te typen.

Zeg hallo tegen de visueel vernieuwde visitekaartjesscanner van HubSpot voor Android en iOS, aangedreven door machine learning. Visitekaartjes omzetten naar digitale contacten is nog nooit zo eenvoudig geweest.

 • Deze update is nu live en beschikbaar voor alle HubSpot-gebruikers.
0 Shares
Previous

Nieuwe voorwaarden SharpSpring

Marketing automation is geen DMP

Next