5 nieuwe Digital Marketing trends 2014

0 Shares

In december is het traditie om te voorspellen wat de nieuwe Marketing trends voor volgend jaar gaan worden. De afgelopen maanden heb ik veel lijstjes aangelegd met interessante nieuwe ontwikkeling. Benieuwd of jij je hierin kunt vinden.

Mijn voorspellingen voor de nieuwe Digital Marketing Trends in 2014 zijn:

Marketing Automationis het online tracken van expliciet en impliciet gedrag (marketing intelligence). Deze informatie vormt de basis om vervolgens zo relevant mogelijk met je doelgroep te communiceren (marketing workflow), afhankelijk van de behoefte.

Lead Scoringis een methode (als onderdeel van marketing automation) waarbij het gedrag van prospects wordt gekwalificeerd aan de hand van een score. Deze score bepaald waar de prospect zich bevind in de sales funnel en welke vervolgactie uitgevoerd moet worden.

Marketing Accountabilityde opkomt van marketing automation systemen maken het mogelijk alle marketing inspanning meetbaar te maken. Met andere woorden Return on Investment staat in 2014 hoog op het actielijstje van de marketing manager. De snelheid waarmee inzicht verkregen kan worden of campagnes goed presteren neemt toe. Je kunt dus sneller ingrijpen om te voorkomen dat je je marketing voortijdig opbrand.

Storytellingeen verhaal is zoveel leuker om te lezen. Feiten alleen zijn niet meer voldoende om de aandacht van je doelgroep te krijgen. Een goed verhaal opgedeeld in meerdere hoofdstukken zorgt ervoor de je doelgroep je gaat volgen. Marketeers gaan terug naar de roots van ‘verhalen vertellen’.

Buyer Personas2014 wordt het jaar waarin de Buyer Persona definitief doorbreekt. Alle campagnes en marketing activiteiten worden eerst getoetst aan de buyer persona. Er is geen ontkomen meer aan voor marketeers.

0 Shares
Previous

Marketing Automation implementatie stappenplan

Onderzoek Marketing Automation trends in 2014

Next