10 Inspirerende buyer persona voorbeelden

0 Shares

Buyer Persona’s zijn bedoeld om jouw organisatie te inspireren om relevante campagnes en content te creëren. Buyer persona’s geven kopers een eigen gezicht en brengen hen tot leven. Wat zijn hun drijfveren? En welke doelen willen zij bereiken met jouw product of dienst? Neem je de buyer persona als leidraad dan ontwikkel je veel effectievere en relevantere campagnes en content. Gevolg: hogere conversies. 

Eerder beschreven gaven we je een duidelijk stappenplan voor het maken van buyer persona’s. In deze blog wil ik je enkele inspirerende voorbeelden van buyer persona’s laten zien. Samen met de voorgaande links ben je zo in staat de perfecte buyer persona template te ontwikkelen voor je eigen persona.

Waarschuwing vooraf

Voordat we de persona-templates gaan bekijken, nog één waarschuwing vooraf:

Een buyer persona is geen representatie van een doelgroep of van je ideale klant. Een persona is een afspiegeling van overeenkomstig aankoopgedrag.

Een buyer persona is het fundament en tegelijkertijd je gids binnen inbound marketing. Hij is de benchmark persona voor relevante communicatie waarmee je een boodschap nauwkeurig afstemt op je doelgroep. Ook is hij maatgevend bij het nemen van betere beslissingen over hoe je je geld investeert, je content promoot en welke kanalen je hiervoor inzet.

De persona moet daarom tot leven worden gebracht, het invullen van een buyer persona template is daarbij niet genoeg. Het resultaat is anders een persona die niet gebaseerd is op gefundeerd onderzoek en analyse maar op het invullen van een template.

PS. Ben je opzoek naar een user-, candidate- of chatbot persona?

10 buyer persona voorbeelden

Buyer persona voorbeeld 1


Buyer persona voorbeeld 2

Buyer persona voorbeeld nummer 2

Buyer persona voorbeeld 3

Buyer persona voorbeeld nummer 3

Buyer persona voorbeeld 4 (B2C)

Buyer persona voorbeeld nummer 4

Workshop Buyer Persona

Buyer persona Workshop

Hoe goed ken je je klant eigenlijk? Doe mee met de hands-on workshop om meer te leren over je klanten, hoe je echt impactvolle (social media) content kunt creëren en de resultaten kunt bereiken die je nodig hebt. Via een hands-on workshop inspireren wij je tot een dieper begrip van je klanten. Meer informatie


Buyer persona voorbeeld 5

Buyer persona voorbeeld nummer 6

Buyer persona voorbeeld 6

Buyer persona voorbeeld nummer 6

Buyer persona voorbeeld 7

Buyer persona voorbeeld nummer 7

Meer weten over Buyer Persona’s?

Lees dan verder:


Buyer persona voorbeeld 8 (B2C)

Buyer Consumer Persona voorbeeld

Buyer persona voorbeeld 9

Buyer Persona voorbeeld nummer 9

Buyer persona voorbeeld 10

buyer persona voorbeeld Business Professional

Buyer Persona template

Ingevulde buyer persona template stan and stacy .

Voldoende inspiratie opgedaan?

Wil jezelf starten met het ontwikkelen van buyer persona’s voor jouw bedrijf of organisatie? Gebruik dan onze template en laat je inspireren door de bovenstaande buyer persona voorbeelden. Persona’s kunnen je marketing echt een boost geven!

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. contact@stananstacy.com Dan kijken we hoe wij je kunnen helpen.

0 Shares

Buyer Persona Workshop

Hoe goed ken je je klant eigenlijk? Doe mee met de hands-on workshop om meer te leren over je klanten, hoe je echt impactvolle (social media) content kunt creëren en de resultaten kunt bereiken die je nodig hebt. Via een hands-on workshop inspireren wij je tot een dieper begrip van je klanten. Meer informatie

Previous

Welke invloed heeft de GDPR op marketing automation?

Hoe maak je SharpSpring GDPR compliant?

Next