Hoe verhoog je jouw e-mailconversie (deel 1 van 3)?

0 Shares

E-mailmarketing is geweldig. Sociale media converteert gemiddeld met 1,9%, e-mailmarketing converteert met gemiddeld 6,05%. Mits goed uitgevoerd, natuurlijk. In deze drieluik help ik je op weg bij het maken van de perfecte e-mail en bespreek ik een groot aantal punten die de conversie van jouw e-mail kunnen verhogen. In dit artikel start ik met email deliverability.

Maximale e-mail deliverability

Laten we bij het begin van een hogere conversie beginnen: zorgen dat je e-mail in zo veel mogelijk e-mailboxen wordt afgeleverd. In een tijd van grote aantallen spam is een deliverability van 100% lang niet meer vanzelfsprekend. Een steeds belangrijkere factor in dit proces vormt je sender score (of sender reputation); hoe goed is jouw reputatie als zender. E-mails worden minder afzonderlijk beoordeeld, de trend verschuift naar het beoordelen van de afzender. Hoe beter deze reputatie is, hoe meer een email service provider bereid is jouw e-mail af te leveren bij zijn klanten. Open, bounce en spam rates spelen hierin een grote rol. 

Zorg dat de technische zaken op orde zijn

In de strijd tegen spam wordt het steeds belangrijker dat de zender van een bericht kan aantonen dat hij is wie hij zegt. Daarom moet je een aantal zaken regelen in DNS die spoofing en SPAM zoveel mogelijk voorkomen. Dit zal positief bijdragen aan je sender score en de e-mail deliverability optimaliseren.

Sender Policy Framework (SPF)

In een SPF-record geef je aan welke providers namens jouw organisatie e-mail mogen verzenden. E-mail vanuit marketing automation verstuur je immers niet zelf, maar laat je afhandelen door bijvoorbeeld SharpSpring (en ook die besteed het weer uit). De ontvangende server kan onder andere op basis van het SPF-record besluiten om een e-mail af te leveren, te markeren als onveilig of te weigeren.

DomainKeys Identified Mail (DKIM)

DKIM is een techniek om je e-mail te voorzien van een digitale handtekening ter identificatie van de zender. In DNS plaats je een publieke sleutel die ontvangende mailservers kunnen gebruiken ter validatie van de handtekening.

Domain-based Message Authentication (DMARC)

DMARC is een evaluatiesysteem dat gebruik maakt van DKIM en SPF. Ook DMARC werkt weer op basis van DNS. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat je via DMARC een ESP adviseert wat te doen met e-mailberichten die niet door de SPF en/of DKIM-keuring komen. Dit advies of policy (monitor, quarantine of reject) publiceer je in het DNS-record. Daarnaast verzorgt DMARC rapportages over uit jouw naam verzonden e-mail. DMARC maakt DKIM en SPF dus krachtiger en meer beheersbaar.

Vermijd aangekochte e-maillijsten

Een adressenlijst kopen is een dikke vette NOOIT. Of de lijst nu is gekocht, gehuurd, geschraapt of gestolen, het verzenden van e-mail naar aangekochte adressen is de beste manier om je reputatie razendsnel te ruïneren. Geen van de adressen verwacht e-mail van jou en de betrouwbaarheid van adressen is op zijn minst twijfelachtig. En dan laat ik de GDPR en publieke verontwaardiging nog even buiten beschouwing.

Gebruik geen e-maillijsten die meer dan een jaar oud zijn

Volgens recente studies neemt de betrouwbaarheid van de gemiddelde e-maillijst elk jaar met zo’n 25% af. Mensen wisselen van werkgever, internetprovider en om talloze andere redenen. Dit betekent dat het bouncepercentage sterk stijgt, wat slecht is voor je reputatie. Schoon e-maillijsten daarom regelmatig op, zodat je enkel naar actieve e-mailadressen verzendt. De meest marketing automation software blokkeert automatisch adressen met een hoge hard of soft bounce. SharpSpring stuurt standaard geen mailings naar adressen met een lage ‘engagement’.

Gebruik een aanmeldformulier voor het verkrijgen van e-mailadressen

Aanmeldingsformulieren zijn geweldig. Niet alleen voor het volgen van leads, maar ook voor het handhaven van lage bouncepercentages. Aanmeldingsformulieren leveren betrouwbaardere e-mailadressen op, en geven leads de mogelijkheid hun gegevens (en e-mailadres) telkens aan te passen. Het helpt jou een lager bouncepercentage te handhaven. En je kunt binnen je form meteen om de juiste permissie vragen.

Controleer e-mailadressen van nieuwe leads

Je moet er niet op vertrouwen dat alle e-mailadressen die via een aanmeldingsformulier komen, ook correct zijn. Een eenvoudige manier om dit binnen de perken te houden is de aangevraagde content enkel per e-mail te verzenden. Fake e-mailadres = geen whitepaper. Je zult in veel gevallen zien dat binnen een minuut het adres door de websitebezoeker wordt aangepast. Hubspot kent een optie om e-mailadressen van gratis providers als GMail, Hotmail, etc te weigeren.

In het volgende deel ga ik dieper in op het optimaliseren van de open rates van e-mail. Hoe zorg je er voor dat je ontvanger ook je e-mail leest?

0 Shares
Previous

SharpSpring Visual Workflows, wat kun je verwachten?

SharpSpring GOLD Partner

Next