SharpSpring Visual Workflows, wat kun je verwachten?

0 Shares

De marketingautomation-software SharpSpring gaat haar traditionele Automation Tasksen Action Groups samenvoegen tot de nieuwe Visual Workflows. In oktober zou dit proces plaatsvinden, startende met een fase waarin gebruikers deze transitie handmatig kunnen activeren, gevolgd door een automatische conversie. Vandaag laat SharpSpring weten dat dit proces om technische redenen vertraagd is. Maar gelijktijdig laat de leverancier van marketingautomation-software weten wat we precies kunnen verwachten van de conversie.

Conversie SharpSpring Visual Workflows vertraagd

Eerder deze maand kondigde SharpSpring de conversie van legacy-taken en action groups naar visual workflows aan, voor oktober 2018. Afgelopen week maakte de ontwikkelaar aan haar partners bekend de datum te verschuiven wegens technische onvolkomenheden in het conversieproces. In de loop van deze week (een datum is nog niet bekend) zal SharpSpring de handmatige conversie-optie alsnog activeren. Minimaal twee weken laten zal de automatische conversie starten. Je hebt dus 2 weken de tijd om het proces handmatig te starten en te controleren.

UPDATE 5-11: De introductie van virtual workflows in opnieuw door SharpSpring uitgesteld. Een datum is momenteel niet beschikbaar.

Legacy automation tasks en action groups converteren naar visuele workflows

De SharpSpring Visual Workflow Builder is al een tijd actief. Tot nu had je de keuze om de oude legacy editor te gebruiken, of the nieuwe Visual Workflow Builder. Daar komt dus nu een einde aan. De oude workflows en taken worden deze maand geconverteerd en samengevoegd tot visuele workflows. Deze hoeven dus niet opnieuw te worden aangemaakt. Na conversie is de legacy editor niet meer beschikbaar.

Vanaf deze week kun je alle ‘oude’ taken en actiegroepen al handmatig converteren. Zo kun je meteen controleren of de conversie goed is verlopen. De volgende gebruikersrollen kunnen de conversie handmatig activeren:

 • Administrators
 • Bedrijfsmanagers
 • Marketingmanagers

SharpSpring workflows handmatig omzetten

Zodra de handmatige conversie beschikbaar is, ga je als volgt te werk om alle oude action groups en tasks samen te voegen tot nieuwe visual workflows:

 1. Zet de werkbalk op ‘Marketing’ en selecteer een van de volgende menu-opties:
  • Visuele workflows
  • Action groups
  • Tasks
 2. Klik op ‘Convert to Visual’ (zie afbeelding).
 3. Alle workflows en action groups worden nu geconverteerd.

Op haar website laat SharpSpring precies zien hoe deze conversie plaatsvindt. Bepalend hierbij is de samenstelling van de AND / OR statements binnen de triggers. Ook tref je op de website verschillende voorbeelden aan. Het is verstandig om voorafgaande aan de conversie de voorbeelden te bekijken. Afhankelijk van de gebruikte statements worden er een of meerdere visual workflows aangemaakt.

0 Shares
Previous

Hoe verhoog je jouw e-mailconversie (deel 2 van 3)?

Hoe verhoog je jouw e-mailconversie (deel 1 van 3)?

Next