De perfecte landingspagina ontwerpen [infographic]

Landingspagina's zijn enorm belangrijk voor leadgeneratie binnen Inbound marketing. De beste manier om uit te zoeken of een landingspagina goed werkt is door verschillende varianten te maken en te testen.

Landingspagina ontwerpen

Een landingspagina is de webpagina waarop een bezoeker belandt wanneer deze bijvoorbeeld op een hyperlink in e-mailcampagnes klikt of vanuit de zoekresultaten. Deze pagina bestaat uit relevante content die aansluit bij je gewenste actie (CTA of call-to-action). Een ‘mooie’ website is niet voldoende. Vormgeving trekt de aandacht, maar het is de inhoud dat verkoopt. Voelt de klant zich begrepen? Weet jij waar je klanten wakker van liggen?

KISSmetrics heeft een bijzonder mooie infographic gemaakt The Blueprint for a Perfectly Testable Landing Page, volg de instructies goed en je bent verzekert van een optimaal resultaat. Zorg ervoor dat je de tracking code van Google Analytics gebruikt zodat je het bezoek en de conversie goed kunt meten.

Landingspagina altijd testen

Een goede manier om te starten is door 2 varianten te maken waarbij je enkele elelementen net iets in de pagina anders geplaatst hebt. Bijvoorbeeld een afbeelding, de headline, call to action button, call to action tekst, of de kleur, dit heet A/B split testing.

Landingspagina [Infographic]

blueprint-landing-page