Onze eigen content marketing lead nurturing e-mail statistieken

0 Shares

Wij zijn trots op onze eigen email statistieken, want onze content marketing werkt! Het geheim? Niet praten over jezelf maar alleen maar content publiceren waar je doelgroep iets aan heeft. Dit is de belangrijkste vraag die we onszelf elke dag weer stellen wanneer we content produceren.

We hebben momenteel 3 lead nurturing campagnes actief met een looptijd van gemiddeld 50 tot 100 dagen. We begonnen met kleine stapjes, maar naar gelang we meer content beschikbaar hadden (ons blog, whitepapers en trainings documenten) zijn we steeds beter in staat een logische aaneenschakeling van stukjes informatie te communiceren. En dat werkt. Onderstaand onze email statistieken van de laatste 30 dagen uit ons Marketing Automation systeem.

Een Open Rate van 43% en een CTR van 15.6% ligt ruim 2x hoger dan met traditionele campagnes.

Conversatie optimalisatie

De titel is eigenlijk een beetje misleidend want de echte optimalisatie die we momenteel toepassen zit eigenlijk in de conversatie. Onze lead nurturing campagne “wat is inbound marketing‘ bijvoorbeeld bestaat uit in totaal communicatie momenten, in de vorm van emails en social media berichten. Om de cijfers nog beter te krijgen zijn we continue aan het optimaliseren:

  • Volgorde van de content: het verhaal moet zo optimaal mogelijk verteld worden, zo spelen we soms toch een beetje met de volgorde in het verhaal. De logica van de lezer (onze Buyer Persona = B2B marketeer) is degene aan wie we het verhaal vertellen.
  • Titels van de content: oftewel de titels van de berichten, deze testen we ook continu maar tot nu toe vooral op gevoel. Binnenkort gaan we dit A/B testen.
  • Afbeeldingen in email:
     
    We hebben nu besloten om toch ook in de afbeelding die we gebruiken een titel op te nemen (zie voorbeeld rechts) Tests hebben uitgewezen dat dit de CTR bevordert.
  • Call-2-action: Dit is een moeilijke want in hoeverre kun je bij echte content marketing hier volop op gefocust zijn. Wij zijn geen ecommerce bedrijf en het doel is dan ook niet dat we je keihard willen verleiden direct iets van ons te kopen. Wel willen we je helpen op de juiste buttons te klikken natuurlijk. Vooralsnog hanteren we een simpele button in onze emails met de tekst ‘lees verder’. Deze verwijst dan naar een pagina op onze website.
  • Resultaat: steeds vaker wordt er contact met ons opgenomen, voor vragen, demo’s, kennismakingsgesprekken en offerte aanvragen. Echt keiharde cijfers met betrekking tot de ROI op onze eigen content productie en de omzet die dit oplevert hebben we (nog) niet. Maar naar onze overtuiging is content marketing de manier om ook voor onszelf nieuwe relaties aan te gaan. Cold Calling is nu toch echt verleden tijd.

Het optimaliseren is nooit af, het is een continu proces waarbij je ten eerste je zo goed mogelijk probeert te verdiepen in je klant. De statistieken zijn een belangrijk hulpmiddel om dit verder te optimaliseren. De content is natuurlijk waar het echt om draait, daarmee kun je de harten van de klanten veroveren, vooral juist op een niet verkopende manier.

We love it!

0 Shares
Previous

Marketing Automation trends 2014 Infographic

Meer Marketing ROI met Marketing Automation [INFOGRAPHIC]

Next