Content Mapping overzicht

0 Shares

Geschatte leestijd: 2 minutes

Je prospect helpen met de beste informatie op het juiste moment, dat is voor iedere marketeer toch wel de grootste uitdaging. Het begint met begrijpen hoe mensen zich informeren, zoeken en vergelijken. De Marketing funnel is een behulpzaam model dat je helpt in de meest relevante informatiebehoefte te voorzien, ofwel: het bieden van de meest optimale content marketing mix.

Het model kent op hoofdlijnen 4 stadia:

1. Awareness
(bewustzijn creëren)

2. Interest
(interesse is aanwezig)

3. Consideration
(afwegingen, besluitvorming)

4. Closed
(onboarding / service)


Content Mapping

Dit model helpt je om helder te krijgen welke informatie je als marketeer moet aanbieden op welk moment gedurende de aankoopreis. Relevantie wordt steeds belangrijker, we krijgen tegenwoordig namelijk honderden boodschappen per dag te verwerken. Wie relevant is op het juiste moment zal dan ook beloond worden met de hoogste conversie. Marketing automation is het platform waarmee je de Buyer Journey van je leads en toekomstige klanten effectief kunt ondersteunen.

Ook voor kleinere organisaties is marketing automation software tegenwoordig heel goed toepasbaar. Wij hebben een mooie infographic gemaakt waarmee B2B marketeers in één oogopslag (vooruit: twee oogopslagen) kunnen bepalen welke content ze in welke fase van de Buyer Journey moeten aanbieden om succesvolle leadgeneratie te realiseren.

0 Shares
Previous

Onderzoek ROI Inbound Marketing

Profiel B2B marketeer verandert in Buyer Journey expert

Next
Whitepaper inbound marketing Stan & Stacy

Download onze gratis inbound Marketing Whitepaper

Marketing automation whitepaper

Download onze GRATIS Marketing Automation whitepaper!