Migratie naar SharpSpring Visual Workflows

0 Shares

Binnen SharpSpring bestaat een workflow uit twee delen: Automation Tasks bevatten een reeks voorwaarden, Action Groups bevatten de acties die uitgevoerd worden als een contact aan de gestelde voorwaarde voldoet. Daarnaast kun je al geruime tijd werken met nieuwe Visual Workflows. Dit gaat nu veranderen. Per oktober 2018 worden alle Automation Tasks geconverteerd naar Visual Workflows en vervalt de ‘oude’ manier van werken.

Virtual Workflows in SharpSpring

Ongeveer een jaar geleden introduceerde SharpSpring dit nieuwe type workflow. Inmiddels is de functionaliteit aardig uitgebreid. Het grote voordeel van Visual Workflows is dat deze meerdere paden ondersteunt. Hierdoor kun je op basis van filtercriteria binnen de workflow een contact een bepaald pad laten volgen.

Voorbeeld:

Binnen een Virtual Workflow selecteer je contacten die een formulier voor een whitepaper invullen. Op basis van het veld ‘Land’ kan de workflow nu de Engelse of de Nederlandse whitepaper toezenden. Om maar een eenvoudig voorbeeld te geven.

Wat moet je doen (planning)?

Vanaf 15 oktober 2018 wordt er aan je account een optie toegevoegd om handmatig Automation Task om te zetten naar een Visual Workflow. Dit kan met een druk op de knop, zo belooft SharpSpring. Binnen de nieuwe Virtual Workflow wordt de bestaande Action Group aangeroepen. Tijdens de conversie wordt de mappenstructuur overgedragen naar de Virtual Workflow Editor. Geconverteerde Automation Tasks zijn hierna niet meer te bekijken in de oude editor, enkel nog in de nieuwe.

Met ingang van 1 november 2018 worden alle niet omgezette tasks automatisch geconverteert. Dit wordt een dag eerder via een pop-up binnen het account aangekondigd. Het is verstandig om voor deze datum ‘oude’ workflows die je niet meer wilt gebruiken op te ruimen.

Meer weten over workflows? Je leest hier alles over het opzetten van een Virtual Workflow in SharpSpring.

0 Shares
Previous

De kracht van Waarom

Storytelling verbindt vanuit emotie en logica

Next