Je website als leadgeneratie-machine

0 Shares

De basis van jouw leadmachine vormt je website: de centrale digitale contenthub. Hierop komen je content, social media, activiteiten en je branding samen. Een website is dus al lang geen digitale folder meer met wat basisinformatie, adresgegevens en een telefoonnummer. Wil je succesvol zijn met leadgeneratie, dan vormt je website het middelpunt en is hiermee je belangrijkste instrument.

Onderstaande infographic maakt goed duidelijk dat een website tegenwoordig erg veelzijdig is en een groot aantal informatiestromen en processen aan elkaar knoopt. Een website is de centrale spil, de centrale hub, in al je communicatie-uitingen. En het is dus ook vanzelfsprekend het platform om je kennis en expertise op te etaleren.

Leadgeneratieplatform

Een goede website hoeft niet duur te zijn. Er zijn talloze gratis (open source) CMS-systemen die erg goed zijn, zoals WordPress. Maar ongeacht het platform is het belangrijker dat je in kaart brengt welke doelen je wilt bereiken. Of met andere woorden: waarvoor wil je dat je potentiĆ«le klant de site gebruikt? Een website is namelijk niet voor jou maar voor je klanten. Hoe beter en sneller je bezoekers (en leads) hun doelen weten te bereiken des te beter de machine zal gaan draaien.

Buyer journey over verschillende tijdstippen en devices

Wanneer iemand een ‘probleem’ heeft, zoekt hij naar mogelijke oplossingen en anno nu is het beginpunt van de zoekreis steeds vaker Google. Iemand zoekt tegenwoordig via verschillende devices op verschillende momenten naar informatie. Zo kan iemand die een vakantie wil boeken hier wel enkele weken actief mee zijn via verschillende kanalen op verschillende tijdstippen. Een website moet dus niet alleen voor desktop computers geschikt zijn maar ook voor mobiele telefoons en tablets. Tegenwoordig worden de meeste nieuwe websites responsive gemaakt om zo de content automatisch aan te passen aan het gebruikte apparaat.

Van anonieme bezoekers leads maken

Nieuwe klanten weten je te vinden doordat je goede content online deelt. Google indexeert deze content waardoor je vindbaar wordt. Een website met 20-30 blogartikelen over op elkaar aansluitende onderwerpen kan al heel wat bezoek genereren! Als je zorgt dat je echt iets te vertellen hebt, zijn bezoekers blij zij jouw site ontdekt hebben. Ze gaan je volgen via social media, schrijven zich in op je nieuwsbrief, delen jouw informatie en downloaden je whitepaper. Deze download ruil je voor persoonlijke informatie zoals een naam en een e-mailadres, waardoor een bezoeker een lead wordt en jij contact met hem kunt onderhouden. De eerste stap in je nurture campagneMarketing automation helpt je vervolgens het acquisitieproces zo optimaal mogelijk te organiseren. 

Hulp nodig?

Het samenstellen en op orde brengen van een website voor een goede leadgeneratiestrategie is een aardig karwei. Wij kun je helpen met het opzetten van een strategie, online branding, het inrichten van je website, het koppelen van marketing automation en CRM en het bedenken en inrichten van campagnes. Wij zorgen ervoor, samen met jouw team, dat je binnen 4-6 maanden een solide basis hebt gelegd.

De blauwdruk: een veilige start

Idealiter starten we met een blauwdruk, waarin we kijken naar je doelgroep en zijn behoeften. Ook brengen we de klantreis in kaart. Alles over onze inbound marketing blauwdruk kun je hier lezen.

0 Shares
Previous

Hoe schrijf je een goed zakelijk blog artikel?

Te weinig leads in de pijplijn? 5 mogelijke oorzaken

Next