Waarom marketeers overstappen van Facebook naar Google+

0 Shares

Denk je dat Facebook nog altijd het belangrijkste sociaal netwerk is? In deze blogposting wil ik enkele argumenten met je delen waarom overstappen van Facebook naar Google Plus je ongelooflijk veel oplevert. Je hebt het wellicht nog niet helemaal in de gaten maar in enkele grote landen om ons heen is de exodus al gaande. Internet gebruikers in landen als China, India, UK en nu ook de VS stappen massaal over. Eindigt binnenkort Facebook in Nederland net als Hyves?

Waarom is Google+ beter voor marketing dan Facebook?

Ben je B2B Marketeer dan zijn de onderstaande argumenten voor jou des te meer van belang om even goed bij stil te staan. Zou je namelijk uberhaupt nog investeren in Facebook? Ook al deed je dat (bewust) niet, dan zijn er nu wel enkele belangrijke SEO redenen om in Google+ tijd te gaan investeren:

1. Google+ Adverteren

Google heeft het mogelijk gemaakt dat je een blogposting in Google+ kunt promoten via een Adwords advertentie. Mensen met een Google+ account kunnen er een +1 opgeven waardoor je bloginformatie zo ook in de Google index wordt opgenomen. Dit biedt grote nieuwe mogelijkheden als marketeer om je bereik te vergroten.

2. Google Analytics

Google heeft een grote voorsprong op Facebook met betrekking tot Analytics. Ook de interactie en engagement van mensen in je circles worden nu in Google Analytics geregistreerd. Een hele interessante nieuwe tool om je circles te beheren is Circloscoop (nu nog invitation only), met dit soort plugin’s begint Google+ al op een Social CRM tool te lijken, uitgebreide segmentatie binnen Google+ is nu mogelijk geworden. Maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor het managen en meten van social media interactie met Inbound Marketing Automation software als Hubspot, Marketo of Pardot.

3. Sharing op content / blog-postings

Google+ gebruikers zitten veel meer binnen je zakelijke doelgroep. Wanneer zij een blog-posting van je een +1 geven zal dit ook onder de meer zakelijke gebruikers een enorme impuls geven. Google 1+ genereert bij mij nu al veel meer bereik vergeleken met Facebook.

4. Google+ SEO SERP voordelen

Bij Google is ‘Social’ de nieuwe norm wat indexering betreft. Een blog-posting die een Google +1 krijgt wordt in de Google index al binnen enkele seconden zichtbaar voor de mensen binnen mijn kringen. Binnen enkele seconden! Krijgt je blogposting ook van mensen buiten je kringen een +1 dan zal je blogposting ongetwijfeld heel hoog in Google gaan scoren. Kortom, Google + helpt je beter te indexeren op de doelgroep en mensen die voor jou belangrijk zijn.

“It is not the +1’s themselves that are causing the high rankings of posts but the fact that most +1’s on a site result in a shared post on Google+, which creates a followed link back to the post. It’s instant organic link building.”

Rand Fishin van Moz.com is er heel duidelijk over geweest. Search gaat over mensen en onderwerpen en dus niet meer over keywords.

5. Blog Comments geintegreerd in Google+

Facebook heeft de vervelende eigenschap om alle reacties onder een blogposting binnen haar eigen domein te houden. Bij Google+ werkt dat andersom. Ieder keer wanneer iemand op Google+ een reactie geeft en zodoende een blogbericht deelt blijft de conversatie op je eigen blog. Voor WordPress gebruikers die Google+ willen integreren gebruik de plugin Evolved (voorheen Google+ comments for WordPress). Wij hebben deze plugin onlangs met veel plezier in gebruik genomen (zie onderaan blogposting)

Overstappen van Facebook naar Google+ is al lang geen optie meer, maar voor marketeers noodzaak geworden. Dat ook de jeugd Facebook inmiddels links laten liggen is een duidelijk teken aan de wand. Google+ is daarnaast ook een juweeltje wat gebruikersgemak betreft en heeft de integratie met haar andere applicaties goed voor elkaar. Kortom: Google+ is een must voor marketeers.

Waarom dus overstappen naar Google+?

  • Google+ promoties via Adwords
  • Activiteit van je kringen in Analytics meten
  • Segmentatie van je Google+ Kringen
  • SEO impuls van je content / blogs door social sharing
  • Sociale interactie wordt opgenomen in Google Index
  • Google+ geintegreerd in je blog comments

Video: het probleem met facebook

Zal Facebook de nieuwe Hyves worden? Het zal niet zo snel gaan, maar ik ben er in ieder geval wel zeker van dat binnen een jaar op Facebook alleen nog onze ouders, ooms en tantes actief zijn.

0 Shares
Previous

Marketeers weten niets

Marketing automation is nooit af, blijf meten en bijsturen

Next