De toekomst van zoekmachines

0 Shares

Iedereen weet inmiddels wel dat zoekmachines tegenwoordig bijzonder geavanceerde instrumenten zijn geworden. Een goede zoekmachine als bijvoorbeeld Google weet al beter wat jij wilt en zoekt dan jijzelf. Zoekmachines hebben zich ontwikkeld van het tonen van content aan de hand van keywords tot intelligente platformen die beantwoorden op basis van jouw gedrag.

Zoekmachines beinvloeden ons dagelijks leven

Zoekmachines zijn al meer verweven in ons dagelijks leven dan we ooit voor mogelijk konden houden. In de toekomst zal dit alleen nog maar toenemen. In onderstaande infographic een weergave van de evolutie van zoekmachines en hoe deze in toenemende mate ons dagelijks leven zal gaan beïnvloeden.

Embedded from Siteber

Knowledge Graph

Google heeft recentelijk ‘knowledge graph’ geimplementeerd, met behulp van hun immense database met woorden en zinnen. Zoek bijvoorbeeld op Amsterdam en je krijgt zoekresultaten te zien die zowel gerelateerd aan de plaats als ook aan jouw interesses.

Sociale integratie

Google heeft zijn eigen sociale netwerk Google+ geintegreerd. Zoekmachine Bing van Microsoft integreert data van Facebook. Wanneer je op specifieke informatie zoekt verschijnt er ook een venster met aanbevelingen van vrienden. Sociale data zijn essentieel in het aanrijken van opinies en ervaringen en zijn van invloed op de getoonde zoekresultaten.

Mobile Search

Het internet zal in toenemende mate losgekoppeld worden van de vaste desktop computer. De prognose momenteel is dat rond 2018 meer dan 50% van alle zoekopdrachten vanaf een mobiel instrument opgevraagd zal worden. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant in de buurt, of een product uit de winkel. Zoekopdrachten zullen in toenemende mate een lokaal karakter krijgen.

 Locatie gebaseerde zoekopdrachten

Binnen 5 jaar zullen locatie gebaseerde zoekopdrachten domineren wat betreft absolute aantallen. Advertenties binnen zoekopdrachten en ook de zoekresultaten zullen in toenemende mate bepaald worden door de locatie waarvandaan gezocht wordt. Vanaf 2015 zal local search centraal komen te staan.

Intentie gericht

Zoekmachines zullen steeds beter in staat zijn de intentie van de zoekopdracht te begrijpen. De betekenis en samenhang van de zoekwoorden binnen een zoekopdracht zal steeds meer bepalend zijn voor het zoekresultaat.

0 Shares
Previous

Meer Marketing ROI met Marketing Automation [INFOGRAPHIC]

Marketing Automation software selecteren, hoe doe je dat?

Next