campagne_management

Inbound Lead Nurturing opzetten

Voor het opzetten van een lead nurturing flow is het bij het verzamelen van de content altijd de doelstelling om de bezoeker van de campagne dusdanig te interesseren dat hij/zij bereid is om informatie je te delen. Informatie van de bezoeker in ruil voor meer informatie over een specifiek onderwerp of educatie. Het is dus belangrijk dat de informatie in eerste instantie waarde heeft voor de lezer.

De meeste bezoekers op je website zijn nog niet klaar voor aankoop. Door deze bezoekers stapsgewijs van nieuwe informatie te voorzien ontwikkel je nieuwe leads tot het moment dat ze uiteindelijk wel klaar zijn voor een aankoop. Aan de hand van de informatie over het gedrag van je lead zorg je dat hij of zij van jou de juiste informatie krijgt.

Het is de kunst de juiste informatie op het juiste moment per email te versturen. Dit is Lead Nurturing. Marketing Automation software helpt het gedrag in kaart te brengen en hier ook de juiste communicatie op af te stemmen.

Buyer-journey-stanandstacy-large

Wanneer de aankoopcyclus langer dan enkele dagen duurt, is lead nurturing een effectieve methode om het contact met de lead verder te ontwikkelen en te laten groeien richting klant.

Lead nurturing optimalisatie

Wij ondersteunen (het is ons dagelijks werk!) onze klanten met het ontwerpen, implementeren en analyseren van uiteenlopende inbound lead nurturing campagnes. Wij maken hiervoor gebruik van geavanceerde Marketing Automation systemen.

  • > Evenement registratie (Drip)
  • > Top of Mind (Branding)
  • > Licentie of contract verlening
  • > Voorlichting
  • > Up-sell & Cross-sell
  • > En natuurlijk voor acquisitie van nieuwe klanten
Lead nurturing model