Lead nurturing door marketing automation

Lead nurturing voor marketing automation

De meeste bezoekers op je website zijn bij een eerste bezoek nog lang niet klaar voor een aankoop. Zeker als het gaat om een complex product of dienst waar een hoog aanschafbedrag mee gemoeid is. Denk bijvoorbeeld aan een 3D-printer, een lease auto of een metaalbewerkingsmachine (om maar even iets te noemen). Het aanzetten continu aansturen op een aankoop heeft dan ook weinig zin.

Mensen willen eerst meer leren en begrijpen wat de opties zijn en welke van die mogelijkheden het beste bij hen past. Door deze bezoekers stapsgewijs van nieuwe informatie te voorzien ontwikkel je nieuwe leads tot het moment dat ze uiteindelijk wel klaar zijn voor een aankoop. Al die tijd blijf jij 'in the picture'. Aan de hand van geregistreerde informatie over het gedrag van je lead zorg je dat hij of zij van jou de juiste informatie krijgt en krijg jij een beeld van de aankoopfase waarin de lead zich bevindt.

Het is de kunst de juiste informatie op het juiste moment (per e-mail) te versturen. Dit is proces heet Lead Nurturing. Marketingautomation-software ondersteunt lead nurturing door het gedrag van afzonderlijke leads in kaart te brengen en automatisch de juiste communicatie te verzorgen.

Wanneer de aankoopcyclus langer dan enkele dagen duurt, is lead nurturing een effectieve methode om het contact met de lead verder te ontwikkelen en te laten groeien richting een klant. In die periode maakt marketing de lead bekend met alle mogelijkheden en opties, zodat sales zich uiteindelijk volledig kan richten op specifieke informatie en verkoop.

Lead nurturing optimalisatie

Het ontwerpen en ontwikkelen van een lead nurturing campagne is een ding. Daarnaast analyseren we ook de inbound lead nurturing campagnes van onze klanten en sturen waar nodig bij. Wij maken hiervoor gebruik van marketingautomation-systemen als SharpSpring, Act-On, Hubspot en Eloqua.

  • Evenement registratie (Drip)
  • Top of Mind (Branding)
  • Licentie of contract verlening
  • Voorlichting
  • Up-sell & Cross-sell
  • En natuurlijk voor acquisitie van nieuwe klanten