Inbound Marketing is een relatief nieuwe marketingstrategie. Om je alvast op weg te helpen hebben we de belangrijkste termen nog even voor je op een rij gezet:

1. Inbound Marketingzorgt ervoor dat potentiële klanten je weten te vinden als ze je echt nodig hebben. Je valt ze dus niet lastig met traditionele outbound marketing-instrumenten als advertenties, direct mailing, cold calling en cold canvassing. Inbound Marketing is een combinatie van marketing strategieën & tactieken met als doel klanten naar je toe te trekken door relevante, bruikbare & inspirerende content te publiceren.

Belangrijkste uitgangspunten van Inbound Marketing:

  • het optimaliseren van de vindbaarheid van content,
  • het online promoten van content, bijvoorbeeld door sociale media marketing, bloggen en pay-per-click-campagnes,
  • het transformeren van websitebezoekers naar klanten met behulp van intelligente & geautomatiseerde campagnes,
  • en het doorlopend meten, analyseren & optimaliseren van het volledige proces.

2. Inbound Marketing Sales Funnelis het pad dat prospects doorlopen vanaf het eerste contact met je bedrijf of product tot het moment dat ze klant zijn geworden. De Sales Funnel bestaat uit 3 stadia: Tofu (Top of Funnel), Mofu (Middle of Funnel) & Bofu (Bottom of Funnel).

Consumenten kopen vrijwel nooit direct een product of dienst nadat ze voor het eerst je bedrijf ontdekt hebben. Voordat de bezoeker overgaat tot aankoop heeft hij al een heel proces doorlopen van onderzoek doen, vergelijken, twijfelen en checken. De volgende percentages illustreren dit proces:

  • 1e contact moment leidt maar 2% tot verkoop
  • 2e contact moment 3%
  • 3e contact moment 5%
  • 4e contact moment 10%
  • 5e contact moment 80%

Het is dus cruciaal dat tijdens elk contactmoment de consument precies op het juiste moment de juiste informatie getoond wordt. Informatie die op dat moment relevant is en die ook aanzet tot de vervolgstap die vervolgens leidt tot de aankoop.

We hebben de Inbound Marketing Sales Funnel uitgebreid voor je beschreven in een aparte blog posting.

3.  Call To Action (CTA): een oproep om potentiele kopers aan te zetten tot actie zoals het bestellen van een product, inschrijven op de nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper of het bellen van een telefoonnummer.

4. Click Through Rate (CTR): is het meetbaar maken van het succes en het effect van online campagnes. Dit wordt uitgedrukt door het aantal vertoningen te delen door het aantal keer dat er geklikt is op de campagne (1000 impressies x 15 clicks = 1.5% CTR)

5. Landingspagina: De pagina waar een bezoeker terechtkomt nadat hij elders online op een link of advertentie heeft geklikt. De landingspagina vormt de vervolgstap vanuit de marketingcampagne en moet de bezoeker aanzetten tot actie over te gaan (CTA). De campagne is volledig zoekmachine geoptimaliseerd op basis van de juiste keywords.

6. Premium Content 0ffer: gratis informatie weggeven is een prima manier om bezoekers aan je merk te binden. Premium betekent hier bruikbare en zinvolle content zoals hulp en tips en vergelijkingen om keuzes te maken in de vorm van eBooks, whitepapers of een webinar.

7. Conversie: is meten of een bepaald doel gehaald is. Als je bijvoorbeeld 100 bezoekers in je webshop hebt gehad waarvan er 2 iets besteld hebben is je conversie percentage 2%.

8. A/B Testen: is vanuit meerdere varianten met behulp van bezoekers testen welke het beste werkt. Voorbeelden zijn de nieuwsbrief of de pagina waarop afgerekend wordt binnen de webshop. Door varianten aan steeds verschillende bezoekers te tonen blijkt vanuit de meetresultaten vanzelf welke variant het beste scoort.

9. Lead Nurturingis het proces waarbij leads worden getraceerd en omgezet naar sales gekwalificeerde leads.

10. Promotional offer: betaal 2 en krijg 3, bestel nu voor 12 uur en de verzendkosten zijn gratis, bestel voor meer dan 100 euro en je krijgt er gratis … bij.

Implementatie:

Naast het ontwerpen van de juiste strategie en tactieken moeten bijvoorbeeld ook landingspagina’s, CTA formulieren, email templates en slimme content worden aangemaakt. Stan & Stacy ondersteunt hierin. Check onze Marketing machine.

Wij behalen een hoog rendement tegen lage kosten door gebruik te maken van slimme Marketing-sofware.

Download Whitepaper

Download onze gratis whitepaper over Inbound Marketing

Download Whitepaper