Inbound Marketing ligt ons aan het hart | Hubspot Partner

Inbound Marketing ligt ons aan het hart | Hubspot Partner Process 02

Inbound marketing is een strategie die ervoor zorgt dat potentiële klanten naar jou toekomen. Dat je gevonden wordt vanwege het bieden van zinvolle en handige informatie. Zodat ze met je in contact willen blijven gedurende hun aankoopreis, omdat je iets toevoegt.

Inbound marketing gaat over het creëren van thought leadership, organische zichtbaarheid en sociale reikwijdte. Inbound marketing is daarom vooral ook een ‘mindset’ waarbij je uitgaat van eigen kennis, kunde en kracht.

Inbound Marketing zorgt voor structureel meer leads en nieuwe klanten

Het draait bij inbound marketing om ‘verdiende aandacht en dus niet om ‘gekochte media’. Bij inbound marketing is het effect duurzaam. Dit in tegenstelling tot een advertentie waar het effect weg is zodra je de advertentiecampagne uitzet. Wanneer je interessante informatie deelt vinden klanten het de moeite waard om met je in contact te blijven. En dat werkt! Potentiële klanten zijn advertenties die onderbreken en/of niet relevant zijn meer dan beu. Ze sorteren dan ook steeds minder effect.

Inbound Marketing: ondersteun in het oriëntatie en aankoopproces

Een overgrote deel van de mensen (liefst 80%) gaat eerst online op zoek naar informatie over een product of dienst, alvorens tot aanschaf over te gaan. Dit betekent dus dat er al een hele digitale reis is afgelegd voordat er uiteindelijk tot aanschaf wordt overgegaan. Het is dan ook cruciaal dat je gevonden wordt, bezoekers op je website graag een ‘lead’ willen worden en vervolgens doorgroeien naar een tevreden klant.

Inbound marketing zorgt voor:

 • beter bereik bij de juiste doelgroep
 • verhoogde zichtbaarheid
 • meer organisch bezoek
 • meer prospects om te converteren in leads
 • lagere kosten per lead

De kracht van Inbound marketing is de gecombineerde aanpak van Content Marketing, SEO gebaseerd op mensen, Social Media conversatie, Lead Nurturing via Marketing Automation en Inbound KPI rapportages + Analytics. Inbound marketing heeft een holistische meerwaarde: de som is sterker dan de afzonderlijke delen. Om dit te realiseren moeten de verschillende componenten wel naadloos met elkaar samenwerken.


Inbound Marketing in cijfers:

 • 80% van kopers gaat eerst online op zoek
 • 44% begint zijn zoektocht via zoekmachines
 • 70% klikt alleen op organische zoekresultaten
 • 97% meer inbound links voor bedrijven die bloggen
 • 57% van de mensen kijkt TV en zoekt tegelijk online
 • 55% meer online bezoekers door inbound marketing
 • 250% meer en betere leads door inbound marketing
 • 50% hogere conversie door inbound marketing

Waarom is marketing tegenwoordig onvoldoende in staat resultaat te leveren?

Outbound tactieken werken steeds minder efficiënt. Adverteren om klanten te werven werkt tegenwoordig niet meer zoals vroeger. Het is echter (nog wel) nuttig voor branding en/of ter ondersteuning van inbound marketing. Het internet biedt meer dan ooit de juiste informatie voor potentiële kopers. Ze zijn getransformeerd tot ‘informatiezoekers’. Dit heeft de klantreis en het aankoopgedrag fundamenteel veranderd.

Inbound Leadgeneratie dus

Je website is een van de belangrijkste marketing en sales tools om online leads mee te genereren. Althans als je kwalitatief goede content hebt die via zoekmachines veel bezoek oplevert. Bij de meeste bedrijven is het echter nog steeds zo dat als deze bezoekers al massaal komen ze vervolgens ook weer massaal en anoniem de site verlaten.

Leadgeneratie
Creëer een Call to Action die iets oplevert

Het doel moet zijn dat een potentiële klant gedurende de gehele oriëntatie- en vergelijkingsfase met je in contact wil blijven. Dat lukt wanneer je dus iets te bieden hebt, namelijk: gratis en waardevolle informatie waar hij iets aan heeft. Het enige wat je er voor terugvraagt is zijn e-mailadres zodat je op gepaste, goed getimede en relevante wijze met hem kunt communiceren.

Content waar je doelgroep iets aan heeft is ‘How to’ content, FAQ’s, whitepapers, blogs met nieuwe inzichten, case studies, de beste tips en onderzoeksartikelen, voor een bredere context. Door het bieden van behulpzame informatie win je zijn vertrouwen en interesse. De geboden informatie moet niet alleen relevant zijn, maar ook precies op het juiste moment en via het juiste kanaal gecommuniceerd worden. Op deze wijze help je jouw leads toe te werken naar hun aankoop. Marketing Automation is het fundament onder Inbound Marketing, letterlijk het meer ‘intelligente’ deel:


1. Lead Nurturing

Door het actief opbouwen van profielen check je niet alleen een bepaalde mate van interesse bij de bezoeker, maar ook waarom de persoon geïnteresseerd is, welke behoefte er is, wat de motieven zijn en voor welk type organisatie de persoon werkt.

Aan de hand van de verkregen informatie zorg je ervoor dat de geïdentificeerde websitebezoeker van jou de juiste informatie krijgt. Het is de kunst de juiste informatie op het juiste moment te versturen. Dit is lead nurturing.

2. Lead Scoring

Door het toepassen van lead scoring bepaal je in welke fase van het aankoopproces de prospect zich bevindt en werk je toe naar beter gekwalificeerde leads. Je wijst punten toe gerelateerd aan het digitale gedrag van een prospect.

Door het optellen van scores kan er prioriteit aan verschillende leads gegeven worden. Leads die voldoende interesse tonen worden uiteindelijk voor opvolging naar sales gestuurd.

Whitepaper Inbound Marketing Pages

Inbound Marketing Whitepaper

Onboarding Hubspot 2995