CONTENT MARKETING VOOR LEADGENERATIE

Lead nurturing content is de juiste persoon op het juiste moment in zijn aankoopreis voorzien van de meest relevante content, met als doel dat hij overgaat tot aankoop bij jou en dat in het vervolg ook blijft doen. 

Dat klinkt eenvoudig maar vergt goede voorbereidingen en een helder uitgewerkte buyer journey. Door in de juiste volgorde het juiste voorwerk te doen zorg je ervoor dat dit proces naadloos verloopt. Het bepalen van de buyer persona is een cruciaal onderdeel in deze fase.

Alleen als je een duidelijk beeld hebt van de verlangens, angsten en frustraties van je (potentiële) klant kun je hem op zijn wenken bedienen, zijn vertrouwen winnen en hem aan je binden. Zo niet, dan schiet je met een geweer in een donker bos en hoop je een beer te raken. Een verspilling van tijd, geld en energie. 

Hieronder leggen we uit wat nodig is om content te produceren die voldoet aan bovengenoemde criteria. Het is zoals gezegd niet eenvoudig, maar met de juiste focus en in de juiste volgorde is goede content maken wel een prachtige uitdaging, die uiteindelijk geld én tevreden klanten oplevert.

 Ben jij klaar om lead nurturing content in te zetten en zodoende meer leads en conversies te realiseren?

WAT LEVERT HET OP?

Wij geloven heilig in de kracht van goede content. Omdat we zien wat het voor onze business doet en hoe het onze opdrachtgevers en hun klanten dagelijks helpt hun doelen te realiseren. Content marketing werkt omdat het start met wat je klant moet weten en niet met wat jij hem wilt vertellen.

De juiste content op basis van goed gedefinieerde buyer personas zorgt ervoor dat je feilloos de juiste (potentiële) klant bereikt. Dit zorgt direct voor meer leads, conversie én klanttevredenheid.

Content voor lead nurturing heeft bij onze klanten al gezorgd voor:

75% groei in aantal leads
150% groei in online omzet
85% toename conversie 1st contact
Factor 3 verhoging overall conversies

Daarnaast kan de juiste content zorgen voor minder druk op interne afdelingen en afname interne kosten van bijvoorbeeld customer service centers / callcenters. Het mes snijdt financieel aan twee kanten; omzetgroei én kostenreductie.

We produceren zoals gezegd voor de juiste persoon de meest relevante content en bieden deze op het juiste moment aan via het juiste kanaal. Daartoe werken de disciplines Buyer Personas – Content Marketing – Marketing Automation nauw samen, omdat ze elkaar versterken bij het zo goed mogelijk bedienen van de (potentiële) klant gedurende de gehele aankoopreis.

Zet de klant centraal in je content marketing strategie

De huidige technologie zorgt ervoor dat klanten meer dan ooit je boodschap kunnen negeren, als ze dat willen. Tegelijkertijd zijn we allemaal experts geworden in het zoeken én vinden van de juiste informatie, alvorens over te gaan tot aankoop van een product of dienst. Marketeers moeten weer gaan luisteren naar klanten en hen helpen bij het maken van een keuze, zonder opdringerig te zijn. Met behulp van content marketing gaan we de klant weer écht centraal stellen en hem voorzien van zinvolle informatie. We gaan content produceren die voor hem waardevol is.

Fase 1
definiëren buyer persona

Buyer Personas zijn voor ons de ‘holy grail’ van content marketing en dat is niet voor niks. Ze bepalen namelijk voor wie we welke content moeten produceren.

Hier staat helder beschreven hoe we de personas definiëren. Het belangrijkste in deze fase is de klant écht centraal stellen. Het draait om vragen stellen en goed (lees: aandachtig) luisteren.Wat wil de klant precies? Wanneer kunnen we hem zo goed mogelijk helpen? En met welke content? Als je hier relevante antwoorden op kunt geven, kunnen we naar fase 2. De basis voor goede content marketing is nu gelegd.
Fase 2

content playbook

Eerst bepalen we de contentstrategie. De contentstrategie zorgt ervoor dat de content invulling geeft aan je organisatiedoelstellingen en -strategie.

Aansluitend doen we een

Content Check. Veel opdrachtgevers beschikken al over waardevolle content zonder zich hiervan bewust te zijn. De Content Check analyseert welke content je al in huis hebt en of die inderdaad goed genoeg is om te (her)gebruiken voor de eerder gedefinieerde buyer persona(s). Na deze analyse weet je precies waar je staat als het gaat om content en wat er (nog) moet gebeuren.

Dit vangen we in het Content Playbook zodat iedereen weet wat er moet gebeuren.

Content Creatie is de logische volgende stap. We bedenken eerst geweldige content, die we vervolgens produceren en vormgeven en voorzien van de Stan & Stacy ‘magic content marketing touch’.

Fase 3
publiceren strategie

We weten nu wie de klant is, welke behoeften hij heeft, welke content daarvoor geproduceerd én gedistribueerd moet worden en of we die content al in huis hebben.

Nu komt het erop aan de productie van deze content goed te agenderen en budgetteren. Wat moet er wanneer gemaakt worden? Door wie? Welk budget is er beschikbaar? En waar en hoe gaan we het publiceren/delen? Hier speelt lead nurturing met behulp van marketing automation een cruciale rol.
Klaar om samen succesvolle content te produceren?

We zijn zeer ervaren in het bepalen en produceren van de gewenste content voor opdrachtgevers. Om content succesvol te laten zijn bepalen we aan de hand van de eerder gedefinieerde buyer persona welke content waar in de aankoopreis wordt aangeboden. Vervolgens produceren we verschillende soorten content gebaseerd op de behoeftes van de (potentiële) klant.

Naast inhoud is ook de vorm waarin we content aanbieden hier relevant. Sommige content leent zich goed voor de bewustzijnsfase, andere weer meer voor de overweging- of koopfase. We verzorgen in de regel het gehele content marketingtraject voor opdrachtgevers maar het is vanzelfsprekend ook mogelijk om alleen specifieke onderdelen te produceren. Hieronder een (overigens niet uitputtend) overzicht van de content-types die we voor opdrachtgevers creëren.

Download onze gratis whitepaper!

“Content marketing voor succesvolle leadgeneratie”Your privacy is important to us. We’ll never share your information.
content marketing whitepaper
content types
Whitepaper

WHITEPAPER

Infographic

INFOGRAPHIC

Webinar

WEBINARS

blog

BLOG

Rapporten & presentaties

RAPPORTEN & PRESENTATIES

Video

VIDEO

Wij werken onder andere samen met