Branding

Branding

Branding EN inbound marketing

Branding is een belofte aan klanten waardoor ze weten wat ze kunnen verwachten van jouw producten en diensten. Tevens vertelt het hoe jouw merk beter is dan dat van de concurrent. Inbound marketing en branding gaan hand in hand. Branding start met het aantrekken van klanten, terwijl inbound marketing de boodschap van het bedrijf verspreid met het doel uiteindelijk meer omzet te behalen.

In vergelijking met traditionele reclame-technieken maakt inbound marketing gebruik van een meer subtielere methode om klanten aan te trekken.

Denk bijvoorbeeld aan informatieve blogs, podcasts en sociale media. Het opnemen van merk-kenmerken in deze inbound marketing middelen is een zachte manier om klanten te informeren over jouw producten en diensten, zonder dat ze het gevoel hebben geconfronteerd te worden met een obligaat verkooppraatje.

Strategie en tactiek

Branding is een strategische zet, terwijl inbound marketing meer een tactische zet is. Ze werken goed samen en versterken elkaar. Inbound marketing maakt gebruik van tactieken om klanten te overtuigen om een product uit te proberen, terwijl branding een strategie is om klanten te laten terugkomen voor meer omdat ze een band met je bedrijf hebben ontwikkeld. Ofwel: inbound marketing is ontworpen om nieuwe klanten aan te trekken, terwijl branding hen moet veranderen in vaste, trouwe klanten die blijven terugkomen voor meer. Bedrijven die inbound marketing en branding combineren zijn het meest succesvol. Zij krijgen de trouwste klanten die hun producten en diensten aanprijzen en zelfs meer nieuwe klanten aantrekken.

Visuele aantrekkingskracht en nuttige inhoud van websites

Het aantrekken van klanten door het creëren van een visueel aantrekkelijke website die eenvoudig te navigeren is, is onderdeel van de algehele inboundmarketingstrategie. Klanten kunnen worden verwezen naar een website via social media en via zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken. De inhoud van de website is van vitaal belang voor het definiëren en uitleggen van het merk en wat het doel van het product of dienst is. Daarnaast moet de site nieuwe klanten een goede reden geven om klant te blijven.

Het aantrekken van leads en deze converteren naar verkopen

Er is een breed scala aan subtiele inboundmarketingtechnieken die gebruikt worden om potentiële klanten aan te trekken. Goed onderbouwde white papers, demonstraties en instructievideo’s zijn enkele van de beste inbound marketing technieken die potentiële klanten kunnen stimuleren om meer informatie over een product of dienst te consumeren. Zodra zij het product kennen door middel van marketing, moet branding deze leads aanzetten tot daadwerkelijke aankopen.

Branding en design staat centraal in onze inbound marketing aanpak. Een goed merk moet herkenning oproepen en vertrouwen uitstralen. Alle digitale middelen, zoals de website of emails, zijn essentieel in het creëren van deze beleving.

Wij helpen je met Branding & Design

Wij ontwerpen je nieuwe huisstijl, e-mailcampagnes, banner campagnes, landingpagina’s, whitepapers, infographics, online magazines, website of webshop. Naast het ontwerpen van de juiste strategie en tactieken moeten bijvoorbeeld ook landingspagina’s, CTA formulieren, e-mail templates en slimme content worden geproduceerd.

Inbound Marketing Automation software:

We behalen een hoog rendement tegen lage kosten door gebruik te maken van slimme Inbound Marketing Automation sofware.


Alexander-snoek

Meer weten plan een meeting in met Alexander.

Wil je een gesprek over branding en inbound marketing? Reserveer wat tijd.