AG5

Projectomschrijving

AG5 biedt cloudsoftware die de vakbekwaamheid & certificering (skills) van medewerkers binnen bedrijven borgt. Denk hierbij aan het registreren van kennis en vaardigheden van medewerkers, het registreren van behaalde certificaten en het bijhouden van wanneer deze verlopen.

Stan & Stacy is gevraagd Inbound Marketing te implementeren in de organisatie om er zodoende voor te zorgen dat AG5 haar groei-ambities kan realiseren door klanten op het juiste moment op hun wenken te bedienen met de juiste content waardoor ze blijven terugkomen en vervolgens converteren van lead naar klant.

Uitdaging

De uitdaging was om de bestaande content en manier van werken van AG5 over te zetten naar inbound marketing. Van Push naar Pull. Vooral voor salesmedewerkers vergt dit een andere manier van werken. Daarnaast moest er nieuwe content worden geproduceerd die geschikt is voor het leadnurturingtraject.

blauwdruk AG5

Strategie

Met behulp van klantinterviews en interne interviews hebben we een helder beeld gekregen van de interne klant werkelijkheid (AG5) en de externe werkelijkheid (de klanten zelf). Met deze inzichten zijn we aan de slag gegaan. Dit heeft geresulteerd in een blauwdruk waarin helder staat beschreven wie de klant is, wat hij wil, hoe hij informatie vergaart, et cetera.

Lead nurturing AG5 bp

Uitvoering

Vervolgens hebben we de juiste content bepaald voor alle momenten in zijn klantreis (o.a. blogs, whitepapers, business cases). Die hebben we in nauwe samenwerking met AG5 geproduceerd. Daarnaast hebben we de juiste marketing automation software gekozen en geïmplementeerd.

inside whitepaper AG5

Resultaat

AG5 is klaar voor de nieuwe digitale manier van klantenwerving middels inbound marketing. AG5 heeft direct na de lancering al de eerste leads gerealiseerd met behulp van lead nurturing content en marketing automation software.

covers cases AG5

AG5 geleverde producten:

Blauwdruk, Sharpspring marketing automation, whitepapers, landingspagina’s, training. (bezoek website AG5)

Whitepapers

Covers whitepapers

Landingspage + e-mail

Landingspage en mailtemplate