Integratieplatform AFAS PROFIT en HUBSPOT

Integratieplatform AFAS PROFIT en HUBSPOT

INTEGRATIE AFAS PROFIT EN HUBSPOT

Sales en Marketing gebruiken voor het verzamelen van data in de regel afzonderlijke systemen. Sales slaat haar lead- en klantdata traditioneel op in een CRM-achtig systeem als AFAS Profit, marketing gebruikt marketingautomation-systemen als HubSpot voor de verwerking van analytische data en data van prospects en leads.

Waarom sales- en marketingdata uitwisselen?

Als online marketing meer volwassen wordt, ontstaat er een sterke behoefte aan data-uitwisseling tussen marketing automation en CRM. Dit resulteert in een meer compleet contactprofiel. Marketing krijgt toegang tot salesinformatie, welke belangrijk is voor up- en cross sell en het bepalen van de ROI (doeltreffendheid) van campagnes. Sales op haar beurt krijgt een beter inzicht in de interessegebieden en de engagement van een lead op basis van bijvoorbeeld impliciete data.

Idealiter werk je samen toen naar een 360o-view waarin je alle data van een klant centraal vastlegt, een single point of truth.


Platform voor integratie AFAS Profit en HubSpot

Het integreren van marketing automation en CRM is over het algemeen een lastige opgave waarbij van de marketeer veel technisch inzicht gevraagd wordt. Welke data wil je synchroniseren, op basis van welke triggers en welke data heeft prioriteit boven andere? En hoe ziet de dataflow er binnen de organisatie uit?

Voor de grootste software-oplossingen bestaan er inmiddels standaard plug-ins. Zo is HubSpot relatief eenvoudig te koppelen aan Salesforce.com, Microsoft Dynamics of SugarCRM. Voor de uitwisseling van data met de API van AFAS ben je echter aangewezen op maatwerk programmeerwerk.

Eenvoudige tweeweg-synchronisatie

Inmiddels kan Stan & Stacy voorzien in een koppeling tussen AFAS Profit en HubSpot op basis van het Improvit-platform hubspot Dit platform realiseert een relatief eenvoudige tweeweg-synchronisatie tussen beide datasystemen. Hierdoor wordt programmeren, configureren! De grafische interface is eenvoudig te configureren en geeft overzichtelijk de field mapping weer, geeft informatie over de uitgewisselde data en eventuele synchronisatiefouten. Mocht de standaard koppeling tussen HubSpot en AFAS Profit echter niet 100% voldoen aan de eisen, dan is additioneel maatwerk nog steeds mogelijk.

Koppeling

De HubSpot-AFAS-koppeling wordt aangeboden in een abonnementsvorm, bestaande uit:

 • een inventarisatie van de wensen en mogelijkheden
 • opstellen implementatieplan
 • implementatie en inregeling
 • onderhoud
 • support
Time

Voordelen AFAS-koppeling op basis van het Improvit-platform:

 • korte implementatietijd
 • betaalbaar
 • overzichtelijke interface
 • eenvoudig configureerbaar en aanpasbaar
 • onderhoud inbegrepen
 • maatwerk mogelijk

Ook is het mogelijk om een koppeling te maken met het marketing automation platform Act-On

Partnership:

Stanandstacy-improvit

Succesvol worden in online leadgeneratie?